VÄSTERÅSGURKA

3 Sep

Jag köpte hem lite västeråsgurkor och tänkte att jag skulle göra inlagd gurka. Men jag har aldrig gjort det förut, tips någon..?

Ps. Jag jag gillar inte saltgurka.

/Moma

3 svar till “VÄSTERÅSGURKA”

 1. Linn 3 september, 2011 den 21:34 #

  Någonting med chili och koriander kanske skulle va något för dig?

 2. Emmy 3 september, 2011 den 23:15 #

  Vad är skillnaden på saltgurka och inlagd gurka, undrar en som inte är så bevandrad i gurkkretsar. Mycket har jag lagt in, men aldrig gurka tror jag. Jag brukar alltid göra pressgurka om vi blir sugna på inlagd gurka. Fast den håller nog inte så länge. Grymt gott är det iaf.

 3. Moma's Kitchen 4 september, 2011 den 10:15 #

  Linn: Ja, det har du rätt i 🙂

  Emmy: Inlagd gurka brukar väl vara antingen salt som ”saltgurka” eller söt som ”smörgåsgurka”, fast sen kan man ju göra massor av olika sorters inläggningar och så kan man ju göra syrad gurka också som är vanligt i bland annat Polen och Estland.

  Håller med dig om pressgurka, det är jättegott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: