Vad är skillnaden på saltgurka och inlagd gurka, undrar en som inte är så bevandrad i gurkkretsar. Mycket har jag lagt in, men aldrig gurka tror jag. Jag brukar alltid göra pressgurka om vi blir sugna på inlagd gurka. Fast den håller nog inte så länge. Grymt gott är det iaf.
Emmy: Inlagd gurka brukar väl vara antingen salt som ”saltgurka” eller söt som ”smörgåsgurka”, fast sen kan man ju göra massor av olika sorters inläggningar och så kan man ju göra syrad gurka också som är vanligt i bland annat Polen och Estland.
Någonting med chili och koriander kanske skulle va något för dig?
Vad är skillnaden på saltgurka och inlagd gurka, undrar en som inte är så bevandrad i gurkkretsar. Mycket har jag lagt in, men aldrig gurka tror jag. Jag brukar alltid göra pressgurka om vi blir sugna på inlagd gurka. Fast den håller nog inte så länge. Grymt gott är det iaf.
Linn: Ja, det har du rätt i 🙂
Emmy: Inlagd gurka brukar väl vara antingen salt som ”saltgurka” eller söt som ”smörgåsgurka”, fast sen kan man ju göra massor av olika sorters inläggningar och så kan man ju göra syrad gurka också som är vanligt i bland annat Polen och Estland.
Håller med dig om pressgurka, det är jättegott!