SVENSK SOMMAR

2 Sep

På något sätt känns det som att vår sommar alltid är antingen för sen, för kort, för kall eller för regnig. Fast nu är det i alla fall sensommar så som sensommar ska vara; höstlik med löven kvar på träden och kantareller som tittar fram i snåren och lingon som lyser klarröda i backarna.

Hade jag gillat att plocka lingon hade jag plockat och kokat sylt på dem. Men nu gör jag inte det, jag tycker det är jättejobbigt att gå runt krumryggad och plocka lingon, för att inte tala om att rensa dem sen.

Som tur är kan man köpa färdigplockade lingon för en billig peng på torget hos oss, 39 kr/kg och då är de rensade och klara. Perfekt, för nu har jag fyra burkar nykokad lingonsylt till mina köttbullar som jag ska äta ikväll, njae, inte alla fyra burkarna just ikväll då…

/Moma

7 svar till “SVENSK SOMMAR”

 1. Barbro 2 september, 2011 den 10:40 #

  Vad gott det låter, ingen köpesylt, hur dyr och rårörd man än köper , går upp mot hemkokt. Det är ju inget större besvär när man kan köpa färska och rensade

 2. Inger Lundqvist 2 september, 2011 den 19:10 #

  Jag förstår inte varför jag alltid blir så sugen när jag läser din blogg! 🙂

 3. Inger Lundqvist 2 september, 2011 den 19:40 #

  Nu slog jag till och gjorde en äppelkaka som jag tyckte såg god ut, lite tröst på fredagskvällen. http://www.kokaihop.se/recept/appelkaka-med-knaprigt-tacke

 4. Hotness 2 september, 2011 den 19:47 #

  Idag har vi premiärätit Reggae Reggae chipsen och de var sjukt goda…så sur att jag bara köpte en påse:-(.

  • Moma's Kitchen 2 september, 2011 den 20:08 #

   Barbro: Lingonsylten vart mumsfillibaba!

   Inger: Men det är ju det som är meningen ju 🙂
   Den där äppelkakan såg god ut, säg gärna hur den blev sen när du smakat.

   Hotness: Vilken tur att du inte släpade hem chips i onödan (den här gången heller)!

 5. Emmy 2 september, 2011 den 20:39 #

  Ja, det där rensandet är förbannat trist. Plockar bären det gör min mamma åt mig, men jag får snällt rensa dem. Här har jag inte lyckats få till det med mutandet av barnen… Men när jag väl äter hemgjord sylt så undrar jag varför jag ens köper färdig sylt. Bättre att köpa bär i så fall.
  Ha en fin helg, tjejen!

 6. sofie mumsfillibaba 4 september, 2011 den 10:31 #

  Inte heller mycket för att ge mig ut i skogen o plocka dessa små bär. Funderar också på att köpa och sylta. Lingonsylt är ju så gott!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: