Jag har redan hittat en ny kokbok, Creole, skriven av Babette de Rozieres.
Det kreolska köket är en blandning av det franska, spanska, holländska och afrikanska, med andra ord är det de olika kolonisatörernas kök som har blandats upp med de olika afrikanska köken för att sedan bli kreolskt. Det är alltså det kreolska som är det ursprungliga Västindiska, ja, tiden efter att Columbus och hans mannar hittade dit vill säga.
/Moma
Vad roligt, jag vill åxå ha en karibisk kokbok, gärna på svenska. Du kanske kan skriva en?
oh vilket bra tips, jag som älskar kreol!
Det blir nog gott, när kommer du hem och sätter fart?
Oooh vad gott! Ännu godare blir det när din kokbok kommer ut! 😉
Kul, har hört om kräftor kreolsk stil, verkar gott.
Linn: Hahaha, ja, varför inte..?
Karin: Kul, den verkar vara enkel och bra.
LiLo: Nu är jag hemma så snart sätter jag fart igen!
Ann-Louise: Smickrare där! 😉
Barbro: Kreol är finfina grejer och även cajun, för jag tror det är cajunkräftor ala Louisiana du tänker på 🙂