KOLLA, KOLLA

28 Aug

20110828-092516.jpg

Jag har redan hittat en ny kokbok, Creole, skriven av Babette de Rozieres.

Det kreolska köket är en blandning av det franska, spanska, holländska och afrikanska, med andra ord är det de olika kolonisatörernas kök som har blandats upp med de olika afrikanska köken för att sedan bli kreolskt. Det är alltså det kreolska som är det ursprungliga Västindiska, ja, tiden efter att Columbus och hans mannar hittade dit vill säga.

/Moma

6 svar to “KOLLA, KOLLA”

  1. Linn 28 augusti, 2011 den 11:06 #

    Vad roligt, jag vill åxå ha en karibisk kokbok, gärna på svenska. Du kanske kan skriva en?

  2. karin - trattoria 28 augusti, 2011 den 11:50 #

    oh vilket bra tips, jag som älskar kreol!

  3. LiLo 28 augusti, 2011 den 12:26 #

    Det blir nog gott, när kommer du hem och sätter fart?

  4. Ann-Louise 28 augusti, 2011 den 19:10 #

    Oooh vad gott! Ännu godare blir det när din kokbok kommer ut! 😉

  5. Barbro 28 augusti, 2011 den 20:12 #

    Kul, har hört om kräftor kreolsk stil, verkar gott.

  6. Moma's Kitchen 30 augusti, 2011 den 23:25 #

    Linn: Hahaha, ja, varför inte..?

    Karin: Kul, den verkar vara enkel och bra.

    LiLo: Nu är jag hemma så snart sätter jag fart igen!

    Ann-Louise: Smickrare där! 😉

    Barbro: Kreol är finfina grejer och även cajun, för jag tror det är cajunkräftor ala Louisiana du tänker på 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: