Härmed utser jag Syster och Svåger till mina två favoritkockar! De lagar alltid god mat, ofta är det få och rena smaker som blir till ljuv musik när de landar i gommen. I deras kök kan man ha turen att bli serverad en enkel god gazpacho eller en hängmörad gårdsbiff . Med det är det inte sagt att det bara är det enkla som kammar hem full pott.
På Syrrans födelsedag till exempel, då fick vi äppelspånrökt BBQ lax, som innan den åkte på grillen fått lega 24 timmar i lag. Före laxen kom på bordet fick vi en jättegod västerbottenspaj som serverades med svenska signalkräftor, lite löjrom, rödlök och gräddfil. Till Småsmulans förtret var kräftornas mängd anpassade till förrätt, det var första gången han satte tänderna i en kräfta och jag tror han hade varit nöjd med att äta enbart kräftor den kvällen.
Jag har inga recept att delge ännu, men jag jobbar på det. Så länge kan ni få tjuvkika och se hur den fantastiskt goda maten såg ut.
Förrätt: Västerbottenspaj med svenska signalkräftor och löjrom.
Äppelspånsrökt BBQ lax med pepparrots cole slaw, himelskt gott!
Jag drack till och med cognac till kaffet. Den må ha kostat skjortan, men jag tycker ändå att cognac påminner för mycket om fotogen…
– Tack för årets i särklass bästa middag, superlicious!!
/Moma
Mmm… Låter fantastiskt gott! Så se till att ro hit recepten 🙂
Kan bara instämma, fantastiskt gott!!!
Citronpajen på du allt bjussa på receptet på!
Och laxen… och cole slawen 🙂
Jag håller med, recept tack 🙂
Äsch då *generad*
Kul att maten faller dig i smaken 🙂 Det är en fröjd att laga mat till nån som gillar det!