NYTT PORSLIN

21 Aug

Jag har haft mitt porslin Loft från Rosenthals studio-line serie i ganska många år nu. Jag tycker fortfarande om det och har många olika delar, men det har blivit kantstött och lite repigt. Jag har bytt ut lite olika delar genom åren men på senare tid har jag känt att det är dags för nytt porslin.

Det blir ju en slant om man ska satsa på ett bättre porslin och då ska det väl helst vara något man inte tröttnar på så fort. Jag har kikat runt lite men inte fastnat för något särskilt som jag vill satsa på.

Men i veckan var jag på IKEA och då slog jag till på nya tallrikar, inte för att det var kärlek vid första ögonkastet men de var helt okej och får duga tills vidare. De var galet billiga tallrikar, så det gör inget om jag tröttnar, ca 350 kr för 16 delar. Arv var namnet, hälsa välkommen!

Bilden kommer från Lilla Blanka.

/Moma

7 svar till “NYTT PORSLIN”

 1. @Spisat 21 augusti, 2011 den 17:01 #

  Tycker att Ikea har mycket som duger mer än väl i vardagen, roliga och fina tallrikar till matbloggande/foto är det ständig loppisjakt på 🙂
  Men tallrikarna på bilden ser ju jättefina ut, lite nostalgiskt romantiska och vita punkt slut är snyggt!

 2. Kim 21 augusti, 2011 den 17:23 #

  Det är det som är tjusningen med Ikea tycker jag.
  Jag får alldeles för mycket beslutsångest om jag ska köpa något dyrt… då måste jag ju gilla det forever and ever liksom.

  Jag tycker tallrikarna ser jättefina ut (om det är dem på bilden..?).

 3. Moma's Kitchen 21 augusti, 2011 den 17:32 #

  Kari: Javisst är det så!

  Kim: Det är det 🙂

 4. Barbro 21 augusti, 2011 den 18:39 #

  Jättefint vardagsporslin till bra pris

 5. Inger Lundqvist 21 augusti, 2011 den 21:50 #

  Fina tallrikar! Det är nog dags för mig med att uppdatera mitt porslin, kom jag just på. 🙂

 6. Emmy 22 augusti, 2011 den 15:50 #

  Det är samma med min arabicaservis, men som sagt det blir ju en slant när det ska bytas ut. Iofs hjälper barnen till och krossar tallrikar, så det börjar närma sig byte. Vi har också köpt en av IKEAs serier medan jag ska funder klart på vilken servis vi ska ha. Och hur mycket pengar jag vill lägga ut.

 7. Moma's Kitchen 22 augusti, 2011 den 16:06 #

  Barbro: Det tycker jag med, sonen sa: ”Typisk mormor och morfar stil” 🙂

  Inger: Tack! Ja, då kan IKEA vara rätt bra. De hade en annan serie som var fin också, lite modernare, den var kritvit och jag tror det var benporslin (hårdare och bättre kvalité) men den var också dyrare, typ 100:-/tallrik.

  Emmy: Eller hur, i väntan på nåt bättre duger det fin-fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: