QUESADILLAS

17 Aug

Quesadillas betyder ”dille på ost” på spanska. Nä, okej, jag har inte en aning om vad det betyder men queso betyder ”ost” så då borde det bli ”dille på ost”.

Gott är det i alla fall med quesadillas och fort går det att göra. Antingen steker du dem i stekpannan eller så stoppar du dem i smörgåsgrillen och har du ingen smörgåsgrill kan du använda våffeljärnet i fall du råkar ha ett sådant.

Men först ska du ta fram lite god ost, jag gillar stark ost typ brännvinsost eller Västerbottenost, ta också fram skinka eller lite goda grönsaker i fall du vill ha en vego-variant. Du behöver också ett tunt bröd, vetetortillas ska det väl vara egentligen men jag hade tunt pitabröd hemma så jag tog det, det funkar utmärkt.

Sedan varvar du bara ost, skinka och/eller grönsaker samt drar några varv med pepparkvarnen över, vik ihop brödet med allt det gottiga och grilla, klart.

I Mexico äter man gärna quesadilla till frukost men med en sallad till blir det en lättare lunch. Du kan också skära dem i mindre bitar och ha på buff’ébordet eller som drinktilltugg!

/Moma

3 svar till “QUESADILLAS”

 1. Barbro 17 augusti, 2011 den 09:25 #

  Åt en typ av detta för ett par dagar sedan. Fanns som tilltugg på salladsbuffen till dagens lunch. Fyllnigen var mjulstekt lök och Brieost (tror jag), mycket gott!

 2. Ann-Louise 17 augusti, 2011 den 19:36 #

  Quesadillas är mitt absoluta favorit tillbehör till soppa. Gott, mättande och går att variera i det oändliga. Kombination ägg, västerbottenost och spenat är mycket, mycket gott…

 3. Moma's Kitchen 18 augusti, 2011 den 19:51 #

  Barbro: Å, det lät supergott!!

  Ann-Louise: Mums, ost och spenat kan väl aldrig bli fel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: