MINA BÄBISAR

16 Aug

Jag känner mig lite besviken på mina bäbisar, de vill liksom inte växa och frodas hur mycket jag än gullar med dem. Några har bestämt sig för att kasta av sig skruden och näcka likt tjuriga 2-åringar. Några har baske mig inte växt en milimeter under den senaste månaden. Tomatplantan som just börjat få lite färg om kinderna lär ju raskt tjura ihop nu när vädret trilskas med griniga 10 grader, så risken är att  jag blir utan tomater (röda tomater) även i år. Så här såg det ut förra året vid den här tiden.

Vad gäller mina Scotch Bonnet så tror jag faktiskt att det är en ulv i fårakläder, de färdiga frukterna luktar inte alls fruktigt och gott som de ska göra om Scotch… Buhuu, det är en blek kopia jag har närt vid min barm!


Inte så pigga och glada…

Kinesisk nakenchili?

En ulv i fårakläder.

Hoppas, hoppas de hinner bli röda innan kylan tar dem!

/Moma

9 svar till “MINA BÄBISAR”

 1. LiLo 16 augusti, 2011 den 09:21 #

  Och jag undrar varför du inte länkar till mina balkongbilder nu då…..Avis eller? Lööv

 2. Linn 16 augusti, 2011 den 11:14 #

  Hahaha, kinesisk nakenchili!

 3. Emmy 16 augusti, 2011 den 16:09 #

  Precis som mina tomatplantor. Alla skördar nu fina röda tomater. Mina blommar fortfarande… Fast jag har nog inga nudistplantor iaf, hi hi.

 4. Hotness 16 augusti, 2011 den 18:23 #

  Jag plockade faktiskt av typ 2 kg från mina när jag kom hem från landet. Nu är det tomatfrossa varje dag till middag:-).

 5. Barbro 16 augusti, 2011 den 19:56 #

  Har redan gett upp egna odlingar. Tomater finns ju goda att köpa till justa priser under sommaren. Minimalt med besvär. Blir säkert billigarei länden tror jag

 6. Inger Lundqvist 16 augusti, 2011 den 21:21 #

  Stor skillnad mot förra året! Vad gjorde du då som inte gjorde i år, tro!

 7. Moma's Kitchen 16 augusti, 2011 den 21:45 #

  LiLo: Lite kanske…

  Linn: Ja, nåt sånt måste det ha varit i fröpåsen…

  Emmy: Skönt att höra att jag inte är ensam (förutom om nakenchilin då)!

  Hotness: Bla bla bla bla, jag hör ingenting av vad du säger!

  Barbro: Jo, jag tänkte också ge upp, men det är inte riktigt min grej att ge upp, jag gillar att revidera min tes och testa på nytt.

  Inger: Nä, jag tror mer på taskiga gener än taskigt föräldrarskap!

 8. charlotta I matrepubliken 17 augusti, 2011 den 20:04 #

  Men åh! Förstår att du känner dig snuvad på konfekten. Morr. Vi har fått en hel del tomater i år faktiskt, men de gröna tomaterna som hänger på plantorna nu verkar aldrig vilja mogna. Kan bero på skitvädret som varit här den senaste tiden…

 9. Moma's Kitchen 18 augusti, 2011 den 19:52 #

  Charlotta: Ja, buhuuu, vad trist det är (både väder och omogna grönsaker)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: