SMÅPLOCK À LA ÅSOA

12 Aug

Småplock kan man ju ha till många olika ändamål. Ja, alla går såklart ut på att det ska hamna i munnen, skillnaden är i när de serveras.

De här små godsakerna blev jag bjuden på av Åsoa på hennes födelsedagsmiddag. Antingen  kan de serveras på buffébordet, eller som förrätt, eller så som jag blev serverad- till välkomstdrinken.

Crostini med Vitlöks- & Basilikakräm och prosciutto

Du behöver: 

  • Crostini, antingen köper du färdiga eller så rostar du baguette eller annat ljust bröd med lite olja, salt och vitlök på.
  • Färsk basilika
  • Färsk vitlök
  • (soltorkade tomater)
  • Salt och peppar
  •  Prosciutto
  • Mascarponeost, eller annan naturell färskost.
-Blanda färskosten med lite vitlök, salt och peppar samt grovt hackade basilikablad. Bred krämen på crostinis och toppa med en bit  prosciutto, garnera med lite basilika. Plättlätt och jättegott!
/Moma

3 svar to “SMÅPLOCK À LA ÅSOA”

  1. Malin Ilstedt 12 augusti, 2011 den 11:35 #

    Gott….. 🙂

  2. Emmy 13 augusti, 2011 den 15:01 #

    När passar inte småplock?! Tror inte det finns några sådana här munsbitar jag inte gillar. Gott gott gott…

  3. charlotta I matrepubliken 14 augusti, 2011 den 10:36 #

    Jag ÄLSKAR småplock! Speciellt sådant som är lite krämigt – som de här. Bokmärker o-m-e-d-e-l-b-u-m-s!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: