Jag var hos Syrran, Svågern och Småsmulorna på lunch i söndags och de bjöd på jättegod cesarsallad, kungen av alla sallader. Jag tror jag åt mest av alla, så allt var som vanligt kan man säga. Fast hungrigast var nog barnen…
Cesarsallad, 4 personer
Till själva salladen behöver du:
- 2 krukor romansallad
- en bit gurka
- 1 näve körsbärstomater
- 3-4 kycklingfiléer
- 1 paket bacon, som du skär i småbitar och knapersteker
- 0.5 rödlök, som du skär i tunna ringar
- ca 2 dl brödkrutonger, bröd som du kryddar med lite vitlök och steker knapriga i smör.
- 0.5 dl parmesan
Cesardressing:
- 5 st sardellfiléer, finhackade
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 dl parmesanost, riven
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 äggula
- 1 dl olivolja
- nymald svartpeppar
- eventuellt 1 tsk dijonsenap
Gör dressingen så här:
- Mixa sardeller, vitlök, äggula, parmesan, vinäger och peppar i en matberedare.
- Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte spricker.
Till salladen:
- Häll dressingen över romansalladen och blanda väl.
- lägg i gurka, tomater och lök.
- kiva kycklingfilén i tunna skivor och lägg på den.
- Strö över grovriven parmesan, det knaperstekta baconet samt brödkrutongerna och servera salladen.
I väntans tider…
-Ät och njut!
/Moma
Håller med dig. Caesarsallad är bästa salladen. Mycket hänger på dressingen. Denna låter finfin.
Det ser gott ut men jag har aldrig ätit Cesar sallad!
Sallad är perfekt sommarmat ju. Har tänkt hundra gånger (minst!) den här sommaren att jag skulle göra ceasarsallad. Det här måste vara ett tecken, eller hur?
tack för ditt fina recept , mycket gott
Åh, kul att du gillade det! 🙂