AISHA

2 Aug

Hon som lever

På arabiska betyder Aisha ”Hon som lever” och någon som verkligen lever är Aisha som jobbar i köket på Hotell Nordic Sea, Stockholm, hon med de gyllenbruna guldglittrande ögonen. Det var hon som mitt i stressen lagade marockanskt kaffe och fixade gurklemonad som hon bjöd oss på. Jag uppskattar verkligen och imponeras av människor som tar sig tid för att vara trevliga trots att det är stressigt.

Jag är inte säker på att jag uppfattade Aishas recept på gurklemonaden rätt, men jag vet att hon gjorde egen citronjuice som hon använde att smaksätta och söta med. Om jag minns rätt så sa hon att man ska skiva citroner och strö över socker och ha i kylen under natten. Dagen därpå pressar man ut juicen och rör ut sockret tills det löser sig.

Sagt och gjort. Jag skrubbade fyra citroner och strödde över 2 dl socker och lät det stå över natten. Idag pressade jag ut saften och silade av juicen och hällde upp den i en ren flaska.

Tanken var att jag sedan skulle göra Aishas gurklemonad, men jag hade ingen gurka hemma. Däremot hade jag galiamelon som jag tog i stället. Mmm, lemonaden blir som slush, isande frisk och fräsch, perfekt för varma dagar.

Obs. För att kunna mixa is behöver du en blender.

Galialemonade ca 1 liter

 • 1 galiamelon, skalad och tärnad
 • 2 dl is
 • 2 dl vatten
 • ca 4 msk av citronjuicen, eller tills det är lagom syrligt och sött.
-Lägg ner allt i en blender och kör tills du har en lös isig konsistens.
/Moma

9 svar till “AISHA”

 1. Barbro 2 augusti, 2011 den 09:23 #

  Verkar läskande och gott

 2. LiLo 2 augusti, 2011 den 13:36 #

  Sådana hade vi oxå behövt någon som serverade!
  Nåt fel är det väl på oss, som tar ledigt från våra jobb för att slita hund i kök…
  Kram

 3. Linn 2 augusti, 2011 den 13:53 #

  Nu blev jag sjukt sugen på hemmagjord lemonad! Och det låter ju supersmarigt med melon i!

 4. Emmy 2 augusti, 2011 den 19:18 #

  Mmm… Så gott! Låter verkligen läskande en varm dag eller kanske smyga ned lite rom en ljummen kväll 🙂

 5. Coquina 2 augusti, 2011 den 22:35 #

  Ser jättegott ut, perfekt en varm sensommardag =) Ny tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)

 6. Sis 2 augusti, 2011 den 22:58 #

  Oj vad gott det var! Riktigt gott var det med vattenmelon som du hade istället för galia idag. Och riktigt härlig med människor som Aisha som inte bara vet vad det betyder att göra något extra utan även har något smarrigt att bjuda på.

  Jag ska iaf göra citronlemonaden! Ok då, jag kommet troligtvis slänga i resten också.

 7. Moma's Kitchen 2 augusti, 2011 den 23:00 #

  Barbro: Det ÄR det!

  LiLo: Jamen det är såklart att det är!! (men det visste du väl redan.?) 🙂

  Linn: Sätt igång och tvätta citroner!

  Emmy: Ja, säg det som inte glider ner med en skvätt rom i..? Jag gjorde samma fast med vattenmelon, det var också jättegott.

  Coquina: Tack för tipset!

 8. Sofie Mumsfillibaba 3 augusti, 2011 den 11:30 #

  Det vattnas i munner och rinner i mungipan. Är det någon ”craving” jag fått under min graviditet så är det surt. Ska nog ta och göra detta i helgen. Ser och låter supersmarrigt och svalkande gott!!!

 9. Sis 8 augusti, 2011 den 22:36 #

  Gjorde en med vattenmelon o en med cantaloupemelon. Jättegott!! Även om din med vattenmelon var snäppet godare…:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: