HÄNG MED TJEJERNA

21 Jul

Heldag

Igår eftermiddag mötte jag upp Lollsan i Slussen. Vi våldgästade en intet ont anandes Queenie på hennes jobb och snikade åt oss fika och häng i gränden. Efter det strosade vi upp på Söders höjder och käkade pankisar och drack te hos Herman (där det verkar som personalen har fri tillgång till tuggummi som de utnyttjade till fullo.)

Jag skulle nog inte gå till Hermans för vare sig maten eller fikautbudet,  men utsikten och miljön är mysig så det kan vara värt ett besök trots det halvtrista utbudet som består av en vegetarisk buffé för 150 kr samt diverse fikabröd. Av någon outgrundlig anledning har de valt att inte sälja smörgåsar eller sallader av något slag så vill man äta något mindre än buffén får man nöja sig med pannkakor från barnens meny.

Lagom tills vi hade tänkt att avsluta vår eftermiddag tillsammans anslöt Jabibti och vi slapp åka hem. I stället tog vi tvärbanan till Hammarby Sjöstad för att möta upp en av Lollsans etthundra systrar som bjöd på sushi innan hon tog oss på rundvandring i Hammarby Sjöstad.

Det var himla trevligt, jag har inte varit något stort fan av Sjöstaden förut, jag tycker mest att det har kännts stelt och dött, men jag måste motvilligt erkänna att det har växt till sig och blivit riktigt charmigt på sina ställen.

På tal om charmigt, killarna i baren på Zee är riktigt charmiga och trevliga. Alltså de bakom bardisken, de framför vet jag inget om. De övertalade inte bara den hundrade systerna att dricka en gurkdrink med 70 procentig Absint i (man ska inte låta sig förvillas av gurkan!) utan de bjöd även mig på kaffedrink och slog sig ner och småsnackade lite medan de tog betalt, avslappnat, trevligt och mycket charmigt.

Zee ska även ha bra mat enligt DN:s krogguid, här kan du läsa deras krogrecension.

Lollsan och den etthundrade systern på Restaurang Zee.

-Semester i storstan är inte så dumt ändå!

/Moma

3 svar till “HÄNG MED TJEJERNA”

 1. Brownsugar 21 juli, 2011 den 11:52 #

  Fan va nice och systrarna verkar ju helt underbara!

 2. Emmy 21 juli, 2011 den 14:11 #

  Ha ha… Jag älskar att läsa om dig och dina (hundra) vänner. Er stad är en mycket charmig sommarstad tycker jag. Jag skulle så gärna vilja klämma in en tripp dit under min semester, men det ser lite dystert ut.

 3. Moma's Kitchen 21 juli, 2011 den 21:04 #

  Brownsugar: Du har helt rätt, underbara fast helt galna!

  Emmy:Ja, Stockholm är mycket vacker sommartid! Och du, du har väl fler semestrar någon annan gång?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: