GRILLAD SPARRIS

15 Jul

Hur gott är det inte med grillad sparris? Om jag ska vara ärlig så hade jag inte ätit vit sparris sedan jag var typ 5 år och hade svalt något vasst och mamma tvingade mig att äta en hel burk med vit saggig sparris, sparrisen ska ha den förmågan att den kapslar in det vassa.

Efter det hörde sparris inte till en av mina favoritgrönsaker. I alla fall inte förrän Queenie bjöd på stora färska vita sparris med hemvispad hollandaisesås, det var en sann njutning!

Sist vi åt sparris,(Queenie var med då också) så grillade vi den. Först blancherade (här kan du läsa vad Lisa Förare Winbladh säger om blanchering) vi den och sedan marinerade vi den i lite olivolja med citronzest, bladpersilja, flingsalt och peppar, sedan fick den landa på grillen en stund tills den fick lite färg. Gudomligt!

/Moma

2 svar to “GRILLAD SPARRIS”

  1. charlotta I matrepubliken 16 juli, 2011 den 23:32 #

    Hur gott det är? Det är GALET GOTT! ÅH, älskar sparris!

  2. Moma's Kitchen 17 juli, 2011 den 01:59 #

    Charlotta: Helt rätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: