HELGEN SOM GÅTT

4 Jul

Det var en lång helg för min del. Jag var ledig torsdag och fredag så jag och Kusin Vitamin stack ut med båten redan i onsdags kväll och kom inte hem förrän i fredags kväll, trött, lycklig och hungrig. Det är något visst med att guppa runt i båt, att höra kluckandet mot skrovet när man ska somna, det dova ljudet från dragkedjan när man drar upp kapellet på morgonen, att strutta runt halvnaken i solen och bara låta sommarvärmen omsluta en, I löööv it!

Men i lördags var det bara att glatt kliva ur bingen och kamma till frisyren trots att hela kroppen fortfarande var i gungning, för lilla sockerbiten James skulle döpas och jag skulle vara på plats i kyrkan senast klockan 13.00, svensk tid, vilket innebär att man är i tid.

Efter dopet i kyrkan firade vi vidare med jamaicansk mat som grabbarna hade lagat; fried chicken, curry lamb, steam fish, rice & peas, supergott!

Vi hade Sverige, Gambia, Algeriet, Syrien, Jamaica, Barbados, St Vincent och Trinidad & Tobago in da house, så det var högljutt och färgstarkt, precis som det sig bör på ett dop och vi firade in på småtimmarna tills en del av oss (inte jag) hann glömma bort vad det var vi firade, men kul hade vi och jag träffade många fina och roliga människor, några gamla ansikten och några nya.

Igår  bjöd Syrran & Svågern  på tapasmiddag för att vi skulle hinna ses innan alla far i väg på semester på olika håll, himla bra initiativ om du frågar mig.  Vi bjöds på jättegod gazpacho, tortilla, olika salami och persikopaj med mandelkräm, samt bäst av allt, gos med Småsmulorna!

 

Så lagom tills arbetsveckan börjar igen känner jag att det är dags för semester. Men jag får allt släpa mig iväg till jobbet fyra dagar till. Men sedan så, är det dags även för mig att checka ut för semester och göra det jag är allra sämst på, slappa.

-Fridens!

/Moma

4 svar till “HELGEN SOM GÅTT”

 1. Linn 4 juli, 2011 den 11:11 #

  Vilken fin helg du ser ut att ha haft! Småsmulorna är ju för söta!

 2. charlotta I matrepubliken 4 juli, 2011 den 22:34 #

  Låter alldeles underbart! Sådär livat har det knappast varit på de dop jag har varit på – när jag har barn ska det minsann vara fest som hos er :=)

 3. Moma's Kitchen 4 juli, 2011 den 23:02 #

  Linn: Småsmulorna är de mest underbaraste små smulorna i hela världen!

  Charlotta: Hahaha, det hoppas jag! 🙂

 4. Sis 5 juli, 2011 den 08:33 #

  Låter som en fantastisk långhelg om du frågar mig! Du gör rätt, utnyttja ledigheten maximalt – man ska väl jobba för att kunna leva inte leva för att jobba.

  (jag vet- du behöver öva på att slappa. Men snart har du semester )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: