CHEESECAKE PAJ

3 Jul

Med hallonpannacotta

Jag hittade ursprungsreceptet  på den här skapelsen hos Arla, men så la jag till och drog bort lite.  Den ska toppas med färska hallon för att det skulle bli en hallonpannacotta, endast Kesella Hallon i sig ger inte tillräckligt med hallonsmak.
Det var kanske tur för mig, eftersom jag upptäckte att affären hade slut på hallon när jag hade bakat ihop den till midsommardagsaftonfirandet som vi hade. Men man tager vad man haver och jag hade turen att Queenie hade lite passionsfruktsgelé kvar i kylen som jag kunde toppa med. Och det är väldigt gott det med, även om det inte var de som var tanken från början.
Det var en god och krämig cheesecakepaj, med sprött skal av digestivekex och fyllning på grädde och kesella. Det här är en enkel efterrätt som är perfekt att göra i förväg. Men då gäller det att förbereda handlingen i tid också och inte som jag , vänta till sista minuten för att upptäcka att affären har slut på färska hallon. För då blir det ingen halloncheesecake.
Här finns ett recept på hallonspegel: Vaniljpannacotta med Hallonspegel & Chokladkross.

Halloncheescake 8-10 pers

12 digestivekex
75 g  Smör

Fyllning:
3 gelatinblad
2 1/2 dl vispgrädde
500 g Kesella  hallon
3–4 dl färska hallon

Så här gör du:

Mixa kex, smör. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 15 min. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädden. Rör ner gelatinbladen. Låt grädden svalna något. Blanda grädde och kvarg. Häll det i formen. Låt stå i kyl minst 3 tim. Garnera med de färska hallonen, eller om du hellre vill ha en fruktspegel så gör du det.

 Cheescake-pannacotta med passionsfruktspegel

-Lycka till, men det här receptet är fail proof så det blir garanterat succé!

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: