POTATISSALLAD

29 Jun

Till midsommardagsaftonfirandet hade Trini Princess med sig potatissallad som var så god. Jag har tyvärr inget recept att ge er på hennes, men jag vet att hon bland annat hade selleri, ägg, majonäs och riven morot i sin.

Potatissallad är ofta serverad som en sidorätt i Trinidad & Tobago, ja, andra västindiska öar med för den delen. Den serveras gärna till söndagslunchen som en av flera rätter, som bland annat kyckling, fisk, grönsakris, callaloo och  macaroni pie.

Jag förvånas ofta över att deras potatissallad alltid är så god, då de gör på majonnäs vilket lätt kan bli lite för stabbigt för min smak. I ärlighetens namn så vet jag inte vad det är som gör att den alltid är så god over there. Men det är den, i all sin enkelhet så är den krämig och god utan att vara stabbig.

Potatissallad Trini stylee på Momas vis

  • 1/2 kg kokt potatis
  • 1.5 tsk senap, gärna Dijon eller grovkornig
  • 1 tsk vitvins- eller äppelcidervinäger
  • 1 tsk socker eller honung
  •  4-5 msk majonnäs, gärna hemgjord eller Hellmans Majonnäs
  • 2 små salladslökar, skurna i småbitar
  • 1/2 paprika, fint skuren i små tärningar
  • 3 cm seller, fint skuren i små tärningar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 grovriven morot
  • 2 kokta ägg, skurna i småbitar, jag använder äggskäraren och delar äggen på var sin sida
  • smaka av med salt och nymald svartpeppar

– Koka potatisen och låt den svalna. Dela den sedan i mindre bitar och blanda alla ingredienserna noga och vänd ner det försiktigt i potatisen.

Blanda alla ingredienser och vänd försiktigt ner det bland potatisen.

-Smaklig spis!

/Moma

4 svar to “POTATISSALLAD”

  1. LiLo 29 juni, 2011 den 09:01 #

    Åter igen…påminner mycket om det man äter på gambianska kalas, de lägger oftast till räkor eller ”carbsticks” dock

  2. Moma's Kitchen 2 juli, 2011 den 00:24 #

    Ja, du får smuggla med mig på någon gambiskt happening någon gång!

Trackbacks/Pingbacks

  1. En karibisk kväll att minnas | pickipicki - 20 juni, 2012

    […] Grilla jerk chicken och servera med ris på bästa kokosmjölksviset, grillade cassavaknyten, potatissallad, coleslaw och karibisk salsa. Bjud på en efterrättsdröm; karibisk trifle med bästa banankakan i […]

  2. DEJT I MOMA’S KITCHEN « - 21 juni, 2012

    […] maten serverade jag också klassiska tillbehör som coleslaw, potatissallad, karibisk salsa och en av mina favoriter; cassava med vitlök och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: