NI MINNS VÄL DE HÄR?

19 Jun

 

Mina färska vårrullar som jag gjorde till partyprinsessorna  när de var här senast.

Jag änvände rispapper till mina mina vårrullar, sådana man blötlägger innan man ska använda. Jag fyllde vårrullarna med räkor, finstrimlad färsk vitkål, fint skurna morotsstavar, böngroddar, finhackad inlagd ingefära samt färsk koriander. Själva rullningen behöver jag nog öva lite på de ska vara små och ganska tajta och det var inte mina *fniss*.

För er som är som jag, rookie på rullning, lägger jag upp en länk där ni kan titta på någon som kan rulla vårullar, vårrullningsvideo.

Jag gillar att steka på färska vårrullar strax före de ska serveras så att de får lite annan struktur men det är en smaksak, man kan antingen steka dem lite eller fritera dem eller äta dem färska som de är.

Oj, jag höll på glömma, du ska ju ha en dipsås till vårrullarna. Jag serverade sweet chili sauce till, samt en dipsås som jag gjorde efter recept ur Stora Asiatiska Kokboken. Här kommer receptet på den:

Dipsås

  • 80 ml kallt vatten
  • 1 tsk socker
  • 40 ml fisksås
  • 4 tsk vit vinäger
  • 1 liten röd chili, finhackad
  • 4 tsk hackade korianderblad

– Rör vatten och socker tills det löst sig, alternativt värm vatten och socker och låt svalna. Tillsätt övriga ingredienser.

Jag hade även smått tärnad gurka i min sås och så hade jag färskpressad lime för att få lite fräsch avrundning på såsen.

/Moma

2 svar to “NI MINNS VÄL DE HÄR?”

  1. Emmy 20 juni, 2011 den 19:09 #

    Åh hå hå… Så gott detta är. Jag ska testa att steka på vårrullarna nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: