CHOKLAD- AMPAMAKIA

15 Jun

Mmm, igår kväll  åt jag några rutor av Valrhonas Ampamakia 2009 (64%). Det är en årgångschoklad där kakaon kommer från criollo- och trinitariobönor som odlats på ett Single Estate (enskilt plantage) i Madagaskar. 

Smaken består av en ren hög kakaosmak med friska citrusinslag samt inslag av russin och en viss underton av tobak. Testa den om du inte redan gjort det, det är en ren njutning för gom och själ. Jag tror baske mig att man får ett extra liv efter att ha låtit några bitar Ampamakia fått smälta på tungan.

4 svar to “CHOKLAD- AMPAMAKIA”

  1. LiLo 16 juni, 2011 den 12:06 #

    Och om man då äter den efter ett bad utomhus! Två nya liv på ett litet kick, vilken grej!

    • Moma's Kitchen 16 juni, 2011 den 21:25 #

      Åh, det är ju toppen! Undrar just vad man kan hitta på för sattyg innan man håvar in de nya goda liven… Hm, men jag ska nog komma på något.

  2. Emmy 16 juni, 2011 den 18:10 #

    Teaser… Hur sugen blev jag inte på choklad nu då?! Valrhonas choklad är verkligen finfina grejer.

    • Moma's Kitchen 16 juni, 2011 den 21:22 #

      Ja, de har bra choklad, jag gillar deras Carib också, den är fin. Åk förbi Small Island Chocolate på Timmermansgatan nästa gång ni åker till Stockholm och köp med dig en bit (eller så många du har råd med- de är inte jättebilliga) utav Small Island Single Estate den är ljuvligare än ljuvligast och gjord på kakao från Tobago.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: