STAPLA

14 Jun

Mina stapelvaror

 

Hm, jag har insett att det är vissa ingredienser som jag hela tiden återkommer till, mina stapelvaror. Ni som hänger här ofta har nog listat ut att jag är flitig användare av curry, vitlök, chili, ingefära, koriander (och shadon beni), timjan samt cocosmjölk.

Ibland när jag skriver recept ser jag att innehållet är i stort sett likadant som något annat recept. Fast det behöver ju inte betyda att de smakar likadant för det, och det vet ju jag av erfarenhet. Men jag kan bli lite orolig att ni läsare kanske tror att jag lägger upp samma recept om och om igen.

Ta till exempel det här receptet och jämför med det här, det är i stort sett samma kryddbas, bortsett från cocosmjölken då, och ändå smakar de väldigt olika. Samma sak gäller det här fiskreceptet, typ samma kryddbas men ändå skiljer de här tre rätterna sig rejält åt i smakern.

Vad jag ville säga med det här var att testa laga något karibiskt idag och testa att laga något annat karibiskt i morgon och låt dig förvånas, förvånas över att kryddbasen kan vara så lika men smakupplevelsen så olika.

-Hepp!

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: