TROPICAL HEAT

12 Jun

LiLo bjöd mig att testa gul habanero som hon hade köpt på Vivo, Fridhemsplan, för ett tag sedan. Jag testade och njöt. Den påminner så mycket om Scotch Bonnet att jag undrar vad skillnaden består av. 

Egentligen så bryr jag mig inte så mycket om de botaniska definitionerna, det är ju den autentiska västindiska tropiska fruktiga hettan jag vill åt och det har jag funnit nu- i Sverige.  I form av gul habanero. I löööv it!

/Moma

6 svar till “TROPICAL HEAT”

 1. LiLo 12 juni, 2011 den 18:24 #

  Den där LiLo är väl för fiffig!

  Nästa år kommer dessutom hennes balkong att svämmas över av dem, troligen : )

 2. Ann-Louise 12 juni, 2011 den 21:58 #

  Vilken vacker chili! Har du några bra tips på rätter som man kan tillaga med den?

  • Moma's Kitchen 14 juni, 2011 den 09:40 #

   Ann-Louise: Visst är den, och dessutom väldigt god! Det går bra att ha gul habanero/ scotch bonnet i stort sett i alla mina recept som är taggade ”Västindiskt/Karibiskt”, alla i det senaste blogginlägget till exempel, för att nämna några.

   https://momaskitchen.se/2011/06/14/stapla/

   Scotch bonnet pepparfrukt är ena stommen i det karibiska köket och gul Habanero påminner mycket om den till smaken.

 3. LiLo 13 juni, 2011 den 09:19 #

  Så jag behöver inte köpa åt dig, ska nog in där idag?

  • Moma's Kitchen 13 juni, 2011 den 23:29 #

   LiLo: Tack lilla hjärtat, det behöver du inte, jag har laddat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: