NATIONALDAGSFIRANDE

6 Jun

Det här med att fira vår nationaldag gör mig förvirrad. Inte så att jag har några större svårigheter att fylla ut en ledig dag, men vad gör man när man firar nationaldag? Eller rättare sagt, hur gör vi i Sverige? 

Ska man åka in till stan och vifta med svenska flaggan blir det svårt för jag har ingen svensk flagga, men en Trinidad & Tobago flagga har jag. Fast jag antar att det är opassande att åka in och vifta med den idag. Även om trinibagoner sällan har svårighet att hitta tillfällen att vifta med sin flagga. De gör det på gatan, på klubbar, på stranden eller så torkar dem sig med sin flagga i form av en handduk eller snusnäsduk. I vart annan soca låt sjungs det att man ska vifta med sin flagga, det verkar helt enkelt ha kommit så mycket längre i nationalstatsbygget än vad vi har gjort.

Så hur gör vi? Det är ju bara sedan 2005 som Svenska flaggans dag blev till en röd dag i almanackan och med den röda dagen verkar det inte ha kommit några föreskrifter om hur själva firandet bör gå till.

Jag fortsätter att klia mig i huvudet… Hur gör ni?

– För Sverige- i tiden! Eller hur det nu var med den saken.

/Moma

2 svar till “NATIONALDAGSFIRANDE”

  1. LiLo 6 juni, 2011 den 12:29 #

    Ställer min lilla träflagga på bordet och går på gambiskt ettårskalas!

  2. charlotta I matrepubliken 6 juni, 2011 den 17:28 #

    jag firar med nypotatis, gräddfil och gräslök. och så köpte jag en ask svenska jordgubbar (som självklart äts med ovispad grädde och socker) till efterrätt. och så kanske jag lyssnar på kents fina låt sverige en gång. eller två!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: