KINESISKA LIVSMEDEL

26 Maj

Pesto i all ära och hemgjort ska det vara, men se upp för vilka pinjenötter du väljer, nu är så kallad ”pinjemun” på tapeten igen.

Pinjemun ger en metallisk bismak som kan sitta i från 1 till flera dagar och det är pinjenötter från Kina som gett upphov till symptomen. Livsmedelsverket har undersökt pinjenötter för att se vilka/vilket ämne som kan ge upphov till ”pinjemun”, men man har inte kunnat fastställa om orsaken är spårämnen från olika bekämpningsmedel eller om det är något visst ämne som kan uppstå när nötterna blir gamla och härsknar.

Den här gången gäller det kinesiska pinjenötter som har packats i Norge och som levererats till bland annat Sverige och Finland. Jag börjar undra om man överhuvudtaget ska äta kinesiska livsmedel.

/Moma

2 svar to “KINESISKA LIVSMEDEL”

  1. Sis 26 maj, 2011 den 23:04 #

    Blää! Jag hörde det på radio i dag. Någons förslag var att använda de dåliga pinjekärnorna som bantningskur. Man vill inte äta nåt med den där pinjemunnen eftersom allt smakar illa 🙂

    • Moma's Kitchen 27 maj, 2011 den 12:55 #

      Ja, det finns mycket konstigt man kan hitta på för att inte äta, människans påhittighet verkar vara oändlig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: