UGNSBAKAD KYCKLING

17 Maj

Igår vart jag sjukt sugen på Rice & Peas, fluffigt cocosdoftande ris med kidneybönor i. Till  Rice & Peas är det gott med kyckling, så jag gjorde ugnsbakad kyckling som marinerats i lime, vitlök, grillkrydda, gul habanero, salt, svartpeppar, mald kryddpeppar, timjan och en liten skvätt soya.

Bryn kycklingen i stekpanna, lägg över kycklingbitarna i en ugnsform tillsammans med 1 tomat i skivor, vitlök och vårlök och låt det puttra klart i ugnen och mot slutet slår du över 1 dl kycklingbuljong och klipper över lite bladpersilja, så får du en god skysås till.

– Smaklig spis!

/Moma

4 svar to “UGNSBAKAD KYCKLING”

  1. LiLo 17 maj, 2011 den 13:08 #

    Mmmmmmums! Ingen hemma gillade rice&peas så värst. -Fast det struntar väl jag i och lagar det ändå ibland!
    Kul att det fanns gulingar, synd att du inte köpte fler!

  2. Barbro 17 maj, 2011 den 17:35 #

    Ska nog göra detta i morgon, verkar ju förhållandevis magert, man kan ju hoppa över kokosen i riset och blanda i lite grönsaker

  3. Moma's Kitchen 17 maj, 2011 den 20:32 #

    LiLo: Va, gillar de inte Rice & Peas..? Aj lööv it!

    Barbro: Gillar man inte cocos kan man ju göra grönsaksris i stället, här finns ett jättegott: https://momaskitchen.se/2010/07/11/knytkalas/

  4. Linn 18 maj, 2011 den 07:44 #

    Nu blev jag hungrig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: