FÖRNYELSE

6 Maj

Eh, jag verkar inte kunna ro iland det där med surdegsbröd. Jag har gjort några tappra fösök, vissa bröd har varit okej men inget mer. Så nu åker mina surdegar ut, så länge ingen vill bevara dem i surdegsmuseet, under sektionen ”olydiga surdegar”.

Jag tog och dammade av mitt gamla recept på kalljästa frukostbröd, för de blir alltid goda. Den här gången hade jag inget Manitoba Cream mjöl så jag tog vanligt vetemjöl och så testade jag att hyvla över lite ost på halva laddningen innan de åkte in i ugnen, och det ser ut som att det blev lyckat men jag har inte hunnit smaka ännu. Lite förnyelse kan väl aldrig skada?

Förresten så kalljäste jag dem inte heller utan jag lät de jäsa i en bunke på diskbänken i cirka 1 timme, sedan ca 15 minuter på plåten innan jag bakade av dem. Det har jag gjort förut och det går alldeles utmärkt.

-Trevlig fredag på er!

/Moma

4 svar till “FÖRNYELSE”

 1. Emmy 6 maj, 2011 den 17:17 #

  Jag har också gett upp surdegsbakandet. Sedan jag köpte Martin Johanssons bok Enklare bröd, så bakar jag nästan bara långjästa bröd. 3-5 g jäst, jäses i rumstemp i 8-10 h, bakas av påvarm plåt, så får bröden samma struktur som surdegsbröd!

 2. Lena 6 maj, 2011 den 17:57 #

  Mums!

 3. Moma's Kitchen 6 maj, 2011 den 21:22 #

  Ja, det vart jättegott med ost på. Jag har aldrig varit ostfralletyp, men jag kanske är omvänd nu!

 4. charlotta I matrepubliken 8 maj, 2011 den 09:53 #

  ostfrallor – något av det bästa jag vet! och det där med surdeg har jag också lagt ner, jag tycker det är kul en gång sen glömmer jag av den och ja, du kan ju tänka dig hur det går sen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: