FINFRÄMMANDE

5 Maj

Min lillasyster modell minst kommer till Stockholm och hälsar på i morgon. Vi ska ses hos mig och fika lite innan vi svischar iväg på var sitt håll, hon till sina ärenden och jag till att vara stolt moster och hämta Småsmulorna på dagis innan det blir fredagsmys för hela slanten.

Jag har rasslat ihop en sockerkaka med äpplen, cocos, lime och kanel samt några mini choklad- och apelsinmuffins som jag tänkte förvandla till cupcakes i morgon och toppa med lite chokladtryffel.

Här kommer receptet på choklad- och apelsinmuffins:

Choklad- och apelsinmuffins

Ger cirka 18 st minimuffins.

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk finhackad apelsinsuckat/kanderade apelsinskal
  • 3 msk kakao
  • 1.4 dl mjölk

Så här gör du:

  1. Vispa socker och smör vitt. Vispa ner äggen, ett i sänder. Tillsätt mjölk och suckat. Blanda ihop resten av ingredienserna och vänd ner det i smeten.
  2. Klicka ut smeten i små muffinsformar, lättast går det om man fyller en spritspåse och fördelar smeten med den.
  3. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter, eller tills provstickan kommer ut torr.
  4. Låt svalna och toppa dem eventuellt med chokladtryffel, eller spritsa på lite grädde och servera med färska bär på. Jag använde mig av ett tryffelrecept somjag använt tidigare i chokladtårta de lux. 

Recept på chokladtryffel:

  • 2.5 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 1.5 msk socker
  • 100 gram fin mörk choklad, max 70 % 
  • 1 msk smör

Så här gör du tryffeln:

  • Blanda grädde och socker i en kastrull och låt koka upp.
  • Tillsätt honung.
  • Bryt ner chokladen i en bunke, häll över gräddblandningen och smöret och mixa med mixerstav.
  • Låt glasyren svalna innan den får stelna i kylskåpet. Rör lite i smeten då och då. Lugn, den stelnar så småning om men det tar några timmar. Första gången jag gjorde detta recept panikade jag och svängde ihop en annan kaka då jag trodde att jag misslyckats med glasyren.

 

-Lycka till!

/Moma

3 svar to “FINFRÄMMANDE”

  1. Lena 6 maj, 2011 den 04:24 #

    Det var väl ett jäkla bakande i ditt kök! När får man mat? Hungrig NU!

    • Moma's Kitchen 6 maj, 2011 den 16:41 #

      I know hun, men det är bara att glida förbi så ska du få mat!!
      Pöss

  2. Barbro 12 maj, 2011 den 22:19 #

    Så goda dom var,hade gärna satt i mig allihop men får väl tänka på beach-11 även om man får bada bland vassen i vanlig ordnig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: