WOKAD ENTRECÔTE

15 Apr

Jag köper alltid mitt kött i bit, alltså inte färdigskivat. Dels för att priset är bättre men också för att det brukar vara ganska ojämna skivor i paketen med färdigskuret. Ibland blir det någon ändbit kvar som jag strimlar och har till wok. Det känns bra att varva kycklingen med lite annat ibland, man vill ju inte att det ska börja växa ut fjädrar.

Wokad entrecôte med krispiga grönsaker

Det här behöver du:

  • 300 g  strimlad entrecôte
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk fisksås
  • 1/4 lime
  • 1 msk hackad koriander
  • Valfria grönsaker

Gör så här:

  1. Blanda alla ovanstående ingredienser, strimla köttet i tunna bitar och låt det marienera i minst 30 minuter i marinaden.
  2. Ta upp köttet ur marinaden, och spara marinaden. Bryn hastigt köttet och lägg det åt sidan undertiden du steker på grönsakerna.
  3. Stek på valfria grönsaker, gärna lök, färggrann paprika, broccoli eller de grönsaker du gillar bäst.
  4. Lägg även grönsakerna åt sidan.
  5. Koka upp marinaden tills den tjocknar något och vänd ner kött och grönsaker i pannan och värm hastigt på.

 

– Servera gärna med nudlar eller ris!

-Smaklig spis!

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: