Ska du ha gäster och har fullt sjå med att ro varmrätten i land, är du trött på den gamla äppelpajen? Testa att göra chokladmousse (i fall du inte redan har gjort det). Det är inte direkt banbrytande, men väldigt gott.
Mousse är lätt att göra och går fort, bortsett från den tid den behöver för att stelna i kylskåpet. Receptet avser 6 personer, men det räckte till att servera 8 personer.
6 port
- 3 st äggulor
- 130 g mörk choklad Jag hade 56%, annars är Valrhona Caribe (66%) en jättegod choklad att göra mousse på.
- 3 dl lättvispad grädde
- Du kan om du vill maksätta chokladmoussen med te x. 2 msk rom eller någon god likör, te x. cointreau och eventuellt lite lime- eller apelsinzezt.
Gör så här
Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden lätt. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen samt likör eller sprit i fall du vill ha det.
Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden och rör försiktigt ihop chokladsmet och grädde. Fördela moussen i 6 portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.
-Servera gärna moussen med färska bär eller varför inte lite passionsfrukt.
/Moma
Läckert! Så finns dem som kör med pulver när det är så enkelt..
Pulver är säkert bra- tills man vant sig vid hur gott det är med färska ägg och färsk grädde:-)
älskar mousse!
Konstigt, jag blir alltid hungrig när jag går in på den här bloggen, får nog sluta och gå in på viktväktarnas istället
Nä, inte sluta, det är ju rena smalmaten att bara titta, lite som att fönstershoppa! 🙂