Jag lägger sällan ut recept på pasta, det är ju så enkelt att laga en god pastarätt. Men här kommer en litet mitt-i-veckan-tips på snabblagad god pasta, Pasta Romantica. Mustig tomatsås på vin och örter med varm fetaost!
Pasta Romantica
- I burk tomater, ( jag hade Muttis hela skalade som jag krossade för hand) samt 0.5 burk vatten.
- 1.5 msk tomatpuré
- 3-4 klyftor vilök, fint hackade
- 1 liten bit rödlök, iskuren i tunna månar.
- 1 bit chili, finhackad, torkade chiliflingo går också bra.
- lite drygt 1 dl vitt vin
- 1 tsk salvia eller någon annan ört te x. basilika eller oregano.
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- nymald svartpeppar
- 1 näve färsk spenat
- 1 stor näve romantica tomater (små kvisttomater) eller körsbärstomater
- 1 slurk olivolja
- ca 75 g fetaost
– Fräs vitlök och lök mjuka i olivolja, tillsätt tomatpurén och fräs den med. Tillsätt burktomaterna, vin, vattnen samt kryddorna och koka under lock på medelvärme i ca 10 minuter. Därefter tillsätter du de färska tomaterna och låter de koka med tills de blir mjuka. Smaka av med salt.
– Koka pasta nästan klar, den ska helst koka med i såsen de sista minutrarna så att den suger åt sig såsen och alla smakerna. När såsen har kokat in lite i pastan lägger du spenat och feta på pastan så att de ånkokas mjuka några minuter.
Till sonens förtret gjorde jag fullkornspasta. Jag tycker också bättre om vanlig pasta men fullkornspastan funkar bra om man har en sås med lite drag i samt om man låter pastan koka klart i såsen de sista minutrarna.
-Smaklig spis!
/Moma
Mums!! Detta blev dagens middag, så gott det var! 😀
Tilda: Hej, Tilda, kul att du vart nöjd, det var hundra år sedan jag lagade det här så din kommentar blev en bra påminnelse för mig! 🙂