OooPS!

5 Apr

Jag trodde det var i lördags som jag satte mina surdegsgrunder. Det var visst i torsdags. Med andra ord har den stått i 5 dagar innan jag gick till steg 2, och jag tyckte det luktade lite väl syrligt. De ska gå 2-4 dagar innan man går till steg två. 

Virrpannor som jag kanske ska undvika sånt som kräver passning och noggrannhet. Det får bli potatisskalning för mig hädanefter om jag har dödat de här surdegarna med.

-Peace out!

/Moma

6 svar till “OooPS!”

 1. Lena 5 april, 2011 den 22:55 #

  Löööööv! Bara LÖÖÖÖÖV!
  *stort leende*

 2. @Spisat 5 april, 2011 den 23:07 #

  Rågsur?
  Nje då, inte har du dödat suris då! Ta av två msk och mata med det du ska, låt stå framme till du ser att det lever och sen in i kylskåpet.
  I kylen lever surisen långsamt, att mata var 14:e dag räcker fint. När det är dags att baka tar du ut hälften, matar båda och ställer den ena i kylen och baka på den andra dag två.

 3. Sis 6 april, 2011 den 07:52 #

  Virrpanna?! Neeej, inte du sis 🙂 Puss

 4. momaskitchen 6 april, 2011 den 09:33 #

  Alma/Lena: Tack, ja, mycket kan ju räddas med lite kärlek!

  Spisat: Ja, en av varje har jag satt, en råg och en vete. Igår tillsatte jag mjöl och vatten i enlighet med steg 2. Nu ska den stå till sig ett par dagar och förhoppningsvis vart de inte för sura.

  Sis: Det blir så konstigt ibland, jag bjöd på middag i utbyte mot att få låna en assistent, middagen är uppäten och assitenten bortglömd… 🙂 Puss

 5. charlotta I matrepubliken 6 april, 2011 den 21:33 #

  hahahaha, jag fullkomligen älskar etiketterna på det här inlägget! och det där med surdeg, alltså – jag skulle mata vår innan vi åkte till HK, men det glömde jag såklart. när jag kollade på den när vi kom hem idag såg jag att den numera är täckt med något slibbigt lager. buhu. får se om den går att rädda. morr.

  • momaskitchen 6 april, 2011 den 22:19 #

   Charlotta: Usch, då, din suris utvecklade en slibbig tvillingbror- not najs! Men så går det, man kan ju inte sätta massa liv till världen och sedan sticka till HK, det blir muterade chilitomater och utsvultna surdegar så fort man vänder ryggen till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: