OMSKOLNING

4 Apr

Jag körde ner fyra-fem stycken olika chiliplantor i en och samma kittel förra året, men nu tyckte jag att det var dags att låta dem få varsin egen lya igen. Så det ni nu skådar är mina övervintrade chilisar från förra året.

 

Min Trinidad Morouga hade en egen, men för liten kruka, så den fick byta upp sig till en 5-liters hink. Den lilla chilin i lerkrukan är antingen en Habanero eller en Tobago Flavor, jag lyckades blanda ihop dem förra året och den har inte gett frukt än så jag har inte så mycket att gå på.

Habanero eller Tobago Flavor och Jamaican Bell.

Den här Jamaican Bell, fick flytta till fosterfamilj, där jag tror den kommer få bästa omvårdnaden och massor av kärlek. Jag hade ingen plats längre, jag har ju satt ny familj nu, 17 nya familjemedlemmar väntar på att få vaäxa till sig. Så småning om ska de hamna i en 5-10 liters hink (var!).

 

Kvar i mitt näste har jag en jamaican, en tobagon och en trinidadier och så något som jag misstänker är en sydamerikan, najs!

/Moma

6 svar till “OMSKOLNING”

 1. LiLo 4 april, 2011 den 16:38 #

  Vi ska göra vårt bästa, pratade just med en annan chiliodlare här, hon sa att man inte bör spara dem mer än två säsonger, så det blir ett begränsat föräldraskap!

  • momaskitchen 4 april, 2011 den 17:26 #

   Jaha, vad lustigt. Jag pratade med en dam från Svenska Chili Föreningen på mässan, hon sa att de ger bäst skörd år två och tre… 🙂

 2. LiLo 4 april, 2011 den 21:44 #

  Då tycker jag vi tror på henne och behåller ungarna!

  • momaskitchen 4 april, 2011 den 21:48 #

   Du förstår att vi blir lite familj nu va..?

 3. LiLo 5 april, 2011 den 08:43 #

  Alla som älskar mat och chili samt är promenadsugna ingår min familj : )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: