Slow Food är i ropet, så jag tar och dammar av min lergryta och gör en kycklingryta med vitt vin, oliver och örter.
- 500 g kyckling i delar
- 1 gul lök
- 1 liten bit rotselleri
- 4 klyftor vitlök
- 1 morot
- en halv grön paprika
- en halv röd paprika
- 1 lagerblad
- 1.5 tsk salt
- nymald svartpeppar
- 1.5 tsk timjan
- 2 tsk oregano
- 0.5 tärning kycklingbuljong/motsvarande fond
- 1 näve goda oliver
- 2.5 dl vitt vin
- 1 slurk olivolja
- 1 burk hela skalade tomater eller en burk körsbärstomater.
Skär grönsakena i grova bitar och banka till vitlöken och lägg dem tillsammans med kyckling, vin och tomater i lergrytan (som du har blötlagt i minst två timmar före användning). Ställ in grytan i en kall ugn och sätt ugnen på 200 grader, i ca 45-60 minuter lite beroende av vilka kycklingdelar du använder.
-Servera med ris, bulgur eller couscous.
-Smaklig spis!
/Moma
Mmm, så gott det är med pippi i lergryta! Själv ska jag idag köra med ”fast food” 😉
Ska panera fläskschnizlar och äta med kapris, ansjovis och citron!
*Gillar!*