KYCKLING I LERGRYTA

3 Apr

Slow Food är i ropet, så jag tar och dammar av min lergryta och gör en kycklingryta med vitt vin, oliver och örter.

  • 500 g kyckling i delar
  • 1 gul lök
  • 1 liten bit rotselleri
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • en halv grön paprika
  • en halv röd paprika
  • 1 lagerblad
  • 1.5 tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • 1.5 tsk timjan
  • 2 tsk oregano
  • 0.5 tärning kycklingbuljong/motsvarande fond
  • 1 näve goda oliver
  • 2.5 dl vitt vin
  • 1 slurk olivolja
  • 1 burk hela skalade tomater eller en burk körsbärstomater.

Skär grönsakena i grova bitar och banka till vitlöken och lägg dem tillsammans med kyckling, vin och tomater i lergrytan (som du har blötlagt i minst två timmar före användning). Ställ in grytan i en kall ugn och sätt ugnen på 200 grader, i ca 45-60 minuter lite beroende av vilka kycklingdelar du använder.

-Servera med ris, bulgur eller couscous.

-Smaklig spis!

/Moma

2 svar to “KYCKLING I LERGRYTA”

  1. Lena 3 april, 2011 den 14:05 #

    Mmm, så gott det är med pippi i lergryta! Själv ska jag idag köra med ”fast food” 😉
    Ska panera fläskschnizlar och äta med kapris, ansjovis och citron!

  2. @Spisat 3 april, 2011 den 19:55 #

    *Gillar!*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: