NUDELSOPPA

25 Mar

Noodle Soup with Red Curry & Coconut Milk

Soppa för en person, snabbt och gott te x. till lunch.

  • 1 tsk röd currypasta
  • 1/4 gul lök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 liten bit chili eller lite chiliflingor
  • 1/4 lime
  • 1/2 tomat, skuren i mindre bitar.
  • ca 1/2 dl cocosmjölk + 5 dl vatten
  • fisksås
  • koriander
  • 1 portion breda risnudlar, senast jag var på Asian Market köpte jag ett paket risnudlar som innehöll 10 st portionspaket (500 g) för 20 kr.
  • Grönsaker*

* Ta de grönsaker du tycker om. Jag brukar använda te x. böngroddar, broccoli, sockerärtor och färsk spenat. Om jag har kvar färdig kycklingfilé brukar jag strimla ner det i soppan också, men det går såklart utmärkt göra en vegaterisk variant också eller varför inte en med räkor?

Gör så här:

– Fräs lök, vitlök, chili mjukt tillsammans med currypastan, slå sedan på vatten och cocosmjölk och låt det koka upp tillsammans med tomaten. Smaka av med fisksåsen och lime. Tillsätt grönsaker och nudlar, ha bara koll på tiden så att det inte kokar för länge, nudlarna och grönsakerna brukar bara ta 2-4 minuter. Se så, då var det klart!  

Jag gillar att ha i färsk spenat och krispiga böngröddar och det brukar jag lägga ner i botten på min tallrik så blir det varmt utav soppan men behåller sin kriskpighet.

/Moma

3 svar to “NUDELSOPPA”

  1. Lindas 25 mars, 2011 den 13:21 #

    Mums va gott! Bra tips med färsk spenat i soppan, det ska testas!

  2. Lena 26 mars, 2011 den 18:10 #

    Det där skulle jag kunna äta omedelbums! Jag är hungrig och du lagar god mat. Bra kombo!

    löv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: