HÄRLIGT GÄNG

13 Mar

Fröken Frankenstein & Captain Morgan

Jag var med Queenie och Jabibti hos Fröken Frankenstein på Captain Morgan kväll i går, väldigt trevligt. Goa tjejer och Captain Morgan i alla dess färger och små goda röror, nachos och oliver samt Fröken F’s supergoda choklad- och rombollar höll igång oss fram till klockan 4.00 i morse.

Men i morse när jag vaknade hade Captain Morgans arga lite mer hårdhänta moster tagit över partyfirandet, jag tror baske mig hon hade hällt sand ner i min strupe medan jag sov. Jäkla dålig stil faktiskt. Efter det dåliga uppvaknandet var jag inte sen att nappa på sonens förslag om bacon- och äggfrulle. Men inte vart jag så värst piggare av det.

Fina vänner

Tur som är har jag spännande läsning att dra mig tillbaka till. Finaste Jabibti hade köpt en jättefin kokbok till mig! Det kan ha att göra med att hos ledsnat på mitt tjatande. Eftersom hon har turkiskt-svenskt påbrå tjatar jag alltid om att vi ska träffas och laga turkisk mat tillsammans, något som inte blivit av ännu, men vänta bara- snart ska här lagas turkiskt!

Meze Maritime, en matresa i turkiska vatten av Camilla Thulin & Uluc Telmen fick jag. Boken är en blandning av kokbok och resereportage som får en att drabbas av en häftig längtan till Turkiet med sitt gigantiska kök, fantastiska landskap och sin rika historia.

-Nä, nu ska jag drömma mig bort till Turkiet och dreggla över min nya receptskatt!

/Moma

6 svar till “HÄRLIGT GÄNG”

 1. Brownsugar 13 mars, 2011 den 21:23 #

  Treeeeeeeeeeevligt!
  Ätnligen ska jag få börek, baklava och se dig dansa magdas som underhållning…Vilken helkväll!

  • momaskitchen 13 mars, 2011 den 22:42 #

   Börek? Det bor ingen Börek här! Och om du vill se mig dansa med magen får du allt ta med dig rom, en stor flaska! Ring Botkyrka Stylee också och be henne plocka med sig en låda baklava. Fasiken, jag är ju värsta projektledaren- snart blire turkafton!

 2. Sis 13 mars, 2011 den 21:50 #

  Jag är meeer än gärna testpatrull på maten!! Så smarrigt! Snälla?!

  • momaskitchen 13 mars, 2011 den 22:43 #

   Ja, men då får du ta magdansen i så fall!

 3. Emmy 14 mars, 2011 den 20:57 #

  Låter somen mycket trevlig kväll. Även om dagen efter blev lite tung.
  Nu vet jag vart jag ska kika in nästa går jag letar inspiration till karibiska rätter!

  • momaskitchen 14 mars, 2011 den 21:20 #

   Det får du gärna göra, men du fixade temamiddagen galant sist:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: