PERFEKT MÅNDAGSMAT

28 Feb

Baconlindad kycklingfilé

Jag erkänner, jag hör inte till skaran människor som applåderar i förtjusning över kycklingfilé. Jag tycker det är den tristaste biten på kycklingen, ganska torr och smaklös. Men, den ingår dock i kycklingen så då får man liksom gilla läget och göra det bästa av det hela, pimpa den helt enkelt. Den här gången blev det färsk basilika, Västerbottenost och bacon, väldigt gott!

Fördelen med kycklingfilé är att det går fort att göra, det behövs ju inga långkok och passar därför som perfekt vardagsmat, det är även bra mat att packa ner i lunchlådan.

Så här kan du göra:

Salta och peppra filén och bryn den i stekpannan. Lägg tjocka skivor av Västerbottenost samt basilikablad på kyklingen och linda runt ett par skivor bacon. Efterstek i ugnen, 200 grader i 15-20 minuter.

-Servera med till exempel, risotto eller med en matig sallad på couscos eller matvete.

-Smaklig spis!

Ha en bra måndag nu, det är en hel vecka kvar till nästa. Man brukar ju säga att varje dag man ser eller lär sig något nytt är en bra dag, se det som en utmaning.

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: