Jag fick en trave gamla Allt om mat av Mamman i veckan. Först tänkte jag ‘hur kul är det med gamla tidningar??’.
Men det är väl med mat som med musik, det mesta är redan gjort så det gäller bara att presentera det i ny tappning. Så vi får se vad jag hittar för gammal skåpmat.
/Moma
Guldgruva precis som med gamla kokböcker och receptkort 🙂
Om inte annat kan du få till en klämmig ”temamiddag”
Jag har en gammal bok av Oscar Knaust, har inte direkt provlagat ur den, men det är härlig läsning. Underbara namn på kapitlen ”Tankar kring en liten kanin” eller ”Hur man föryngrar en höna” !
Spisat: Men eller hur! Jag har redan bläddrat lite ur något nummer från 2007. Det var året då Tommy Myllymäki vann Årets Kock och i år, fyra år senare, kammar han hem silver i Bocuse d’Or final!
LiLo: Tuppen jag vill veta hur man föryngrar en höna! Jag menar, man är ju ingen spring chicken längre!
Tveksamt om Oscars tips funkar på gamla kackelhöns!!
Men boken är härlig ändå. Har även ett häfte från 1912 med lite klämmiga recept och många fina förslag på hur man kan lägga upp smör på trevliga sätt