HEMGJORD GLASS

18 Feb

Eller..?

Den innehåller ju inte ägg och görs utan glassmaskin, så kanske man snarare borde kalla det Semifreddo..? Jag använde mig utav Halv-åtta-hos-mig-Nics recept på Amarulaglass som han stul.. lånat från sin syster.

Eftersom Nic är från Sydafrika ville han få in lite sydafrikanska inslag i sin matlagning till Halv åtta hos mig. Men jag, jag är ju från orten och är torsk på Karibien så jag har västindisk rom i min i stället för Amarula.

Recept på Nics systers glass

 • 5 dl vispgrädde
 • 1 vaniljstång (1/2 om du använder tahitivanilj som jag gjorde)
 • 1 burk (297 g) kondenserad sötmjölk

Samt Momas smaksättning- Cassata

 • 70 g fint skurna cocktail bär
 • knappt 0.5 dl rom, jag använde 7-årig Angostura, men det funkar med annan västindisk rom också .
 • knappt 1 dl romrussin
 • 0.5 dl flagad rostad mandel
 • 50 g mörk choklad

Gör så här:

 1. Vispa grädden tills den tjocknar. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna. Vispa i sötmjölken.
 2. Jag smälte min choklad och blandade den med mandeln och sedan bredde jag ut den och skrapade ihop den några gånger tills den stelnade, sedan hackade jag den fint. Man kanske kan göra det på ett enklare sett?
 3. Blanda ner chokladblandningen, romrussin samt rom och vispa igen så att det blir fluffigt.
 4. Häll i en bytta och frys den i minst 5-6 timmar.

-Smaklig spis!

/Moma

Ett svar till “HEMGJORD GLASS”

 1. Millan 19 februari, 2011 den 14:40 #

  Mmmm det låter jätte mumsigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: