MIDDAG PÅ LÖRDAG

17 Feb

Turordning

Det var min tur (för länge sedan) att bjuda över Syrran, Svågern och Småsmulorna på middag, så på lördag smäller det. Då ramlar hela halva familjen in.

Jag har en lammstek med ben som jag köpte ifrån Solberga Gård på Öland för en tid sedan. Den har legat i frysen och bräkt efter rätt sällskap och de ska den få, för Svågern är, liksom jag, väldigt förtjust i lammkött. Värre är det med Syrran, hon är inte så glad i lamm, så länge de inte är små, ulliga och gulliga. Fast nu har jag lovat Svågern lamm och lovat är lovat.

Men Syrran är bra för hon gillar sås, massor av sås, vilket gör att jag nog klarar av att mätta henne med om jag bara snidar ihop en schysst sås och lite tillbehör.

Söndagsstek

Det blir nog traditionell söndagsstek på lamm, med sås och kokt potatis på lördag, kanske lite pressgurka och Harry K till… och gelé. Mmm, nu är jag jättehungrig.

Frågan är vad jag ska göra för dessert, kött med gräddsås och potatis är ju ganska tung mat så då kan det kanske passa bra med något friskt och syrligt efter det. Hallonpanacotta kanske..? Eller hemgjord glass, för det har jag aldrig gjort. Nåväl, jag har ju några dagar på mig att fundera.

/Moma

5 svar till “MIDDAG PÅ LÖRDAG”

 1. Sis 17 februari, 2011 den 17:15 #

  Jag är inte svår på det sättet så jag kan tänka mig en liten buffé av desserter. För din skull tänkte jag, så slipper du välja om du har svårt att bestämma dig.

 2. Niklas 17 februari, 2011 den 20:33 #

  Om det underlättar för dig så kan även jag tänka mig dessertbuffé.. 🙂

 3. momaskitchen 17 februari, 2011 den 20:38 #

  Kära ni, bara ni är nöjda och belåtna så underlättar det för mig!!

 4. Lena 17 februari, 2011 den 22:58 #

  Jag är här nu! Vad vill du att jag ska göra?
  *knyter på mig ett förkläde*

  • momaskitchen 18 februari, 2011 den 13:19 #

   Du kan kila iväg till affären ock köpa hem lite färsk rosmarin och citron först, du behöver det när du ska späcka lammsteken. Sedan kan du slå dig ner så ska jag hälla upp ett glas rött åt dig, innan vi börjar med något annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: