MATLAGNINGSKURSER

11 Feb

Jag har under en längre tid sneglat lite på olika matlagningskurser. De flesta kurser som vänder sig till privatpersoner håller på i regel mellan 1-3 dagar och kostar mellan 1500 kr och uppåt. Grejen är att man oftast lagar till en trevlig meny efter recept som är efter något tema. Jag har inga problem att läsa och följa ett recept, det är inte det jag vill lära mig.

Jag vill utveckla mina matkunskaper, jag vill bli bättre på upplägg, smårätter, desserter och kanske få öva lite på hur man till exempel steker det perfekta ankbröstet. Mycket handlar ju om att tid och övning ger färdighet, det är lite där jag befinner mig i alla fall, och då tror jag inte att det i mitt fall är väl investerade pengar att gå en kurs som varar i ett par dagar.

Det perfekta alternativet till matlagningskurser

Så eftersom jag inte riktigt hittat en kurs som faller mig på läppen så jag har jag tjatat till mig en plats bakom kulisserna på Queenies jobb, hon jobbar ju som kallskänka på en ansenlig restaurang som serverar klassisk svensk mat.

Förhoppningsvis kan jag lära mig något nytt hos henne och få lite inspiration utan att jag är i vägen för mycket.

Jag ska dit idag för första gången och det ska bli jätteroligt, trots att hon redan har skrämt upp mig med att hon tagit fram egna uppgifter till mig. Hon mumlade något knappt hörbart om att jag skulle göra praliner och så tror jag att jag hörde något om glass… Jag undrar om jag kan knyta fast mitt förkläde i hennes så att hon inte försvinner bort och lämnar mig helt ensam..?

Fortsättning följer…

/Moma

5 svar till “MATLAGNINGSKURSER”

 1. LiLo 11 februari, 2011 den 11:28 #

  Å va kul och MODIGT : )
  Lycka till!

 2. @Spisat 11 februari, 2011 den 15:54 #

  Hojta om det behövs en pryo/prao till, jag är redo 🙂

 3. MalinI 13 februari, 2011 den 17:35 #

  Kul… Det skulle jag oxå vilja göra 🙂

 4. Sis 13 februari, 2011 den 22:40 #

  Gud så kul! Och vilken möjlighet, få förunnat (troligtvis ingen…) att få chans till en sån grej! Ser fram emot att få höra resultatet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: