ÅTERANVÄNDNING

9 Feb

Återvinning gillar vi, men även återanvändning. Om du som jag, sår smått och gott från frön så börjar det bli hög tid att samla på dig lite mjölkkartonger och annat smått och gott som du kan använda till dina plantor när de blivit stora nog att förflytta sig ur såjorden till eget boende i växtjord.

Att balkongodla eller odla på egen plätt

Jag vet att det inte ser ut att vara så mycket när man sitter där med sina små fröpåsar. Jag har för närvarande sått 16 stycken chilifrön och om alla överlever betyder det att jag kommer att behöva 16 stycken små kartonger som de kan få bo i innan det är dax att ge dem varsin kruka…  

Visst kan man köpa små plast- eller torvkrukor, de är inte så fasligt dyra. Men de flesta av oss slänger ändå en hel del mjölk- och filmjölkskartonger så då tycker jag det är lite charmigt att återanvända dem i stället för att slänga och köpa nytt.

/Moma

2 svar till “ÅTERANVÄNDNING”

  1. Kurt 9 februari, 2011 den 17:10 #

    Bra tips, bättre att återanvända än att köpa nytt, det handlar inte om pengar utan om omtanke för miljön!

  2. momaskitchen 9 februari, 2011 den 18:07 #

    Ja visst är det så, vi ska vara rädda om varandra och vår miljö 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: