TIPS OCH IDÈER

6 Feb

Surfandes på nätet

Igår kväll satt jag och surfade runt lite på olika mat- och bakbloggar, något jag gör ganska sällan faktiskt. Jag gjorde det några gånger i början när jag precis hade börjat blogga själv och det var förödande för självförtroendet, folk är väldigt duktiga och jag är väldigt fåfäng och mycket dålig på att inte jämföra mig med andra. Men nu har jag mognat lite och det händer att jag letar tips och idéer hos andra.

Matbloggare

Jag tror att matbloggare är av ett särskilt givmilt och snällt släkte, de gör vad de gör och delar gärna med sig av sina recept och sin kunskap åt andra, de pratar inte skit om andra och de är inte gamiga eller roffiga när man träffar dem på olika event, de är goda människor helt enkelt.

Tårtdekorationer

Jag hade en klutt rosa marsipan kvar sedan det senaste tårtbaket och jag ville se om det fanns någon som kunde ge lite tips och idéer på roliga, enkla marsipansaker som man kan göra och dekorera med, med betoning på enkla. Jösses vad många duktiga tårtbakare det finns därute, helt fanastiskt vilka kreatörer. Många jobbar med suger paste, vilket jag inte tycker smakar så gott och därför vll jag inte använda det, jag tycker smak går före design när det kommer till sånt som ska in i munnen.

Mina och andras resultat

Nåväl…Här nedan ser du mitt lilla bidrag, inte så mycket, men man måste ju börja någonstans.

Jag testade också att göra ätbara chokladformar som man kan fylla med till exempel chokladmousse och färsk frukt eller färska bär.

Jag tror jag ska investera i en liten chokladspritsare, de kostar mellan 160-200  kr, men det kanske det kan vara värt för att slippa få choklad över hela händerna.

 Klicka på namnen till de olika bloggarna om du tycker det är kul med fina tårtor och cupcakes.

 • Bakfnatt, här hittade jag bland annat tips om ätbara cupcakeformar gjorda av choklad. Hon har även jättefina tårtor.
 • Bagerskan, Karin är duktig och har många fina och enkla steg-för-steg beskrivningar.
 • Mina baktankar, Sanne har också många fina tårtor och bra beskrivningar. Sedan gillar jag att hon föredrar marsipan framför suger paste.

Det var väl i stora drag vad jag ägnade lördagskvällen åt.

/Moma

5 svar till “TIPS OCH IDÈER”

 1. @Spisat 6 februari, 2011 den 20:25 #

  Spritsare där, kolla in mina vänner på Ninasmat.se som precis startat butik 🙂

  Jag måste säg att jag beundrar alla som har tålamod och lägger ned tid och energi på detaljer.. Här äter vi marsipanen i tunna skivor direkt ur förpackningen 😉

 2. Sis 6 februari, 2011 den 20:38 #

  Fina rosor! De där små med pärlor i ser ut som små örhängen 🙂 fint!

  Länken till bakfnatt verkar inte funka…

 3. Lena 9 februari, 2011 den 05:13 #

  Jamenvisstärvisnällavimatbloggare! Sebarapådig!

  luv 🙂

  • momaskitchen 9 februari, 2011 den 17:15 #

   Ja, det harrurätti, sebarapåmig och pådig!! 🙂
   Lööv

 4. Lena 9 februari, 2011 den 05:16 #

  En gång till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: