ENKEL DESSERT

2 Feb

Syrrans varma päron under mandeltäcke

Det är ju inte alltid man har tid och lust att lägga halva eftermiddagen på att böka med efterrätten, men ska man ha gäster är det i alla fall roligt att bjuda på något annat än uppskopad köpeglass. Gör syrrans mandelpäron, snabbt, enkelt och gott!

Skala och skär päron i bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Riv mandelmassa och blanda ut den med lite äggvita och smula/bred massan över päronen. Kör i 175 grader i ugnen i ca 20-30 minuter. Taada!

-Servera med en klick vaniljglass och varför inte en skvätt calvados?!

/Moma

2 svar to “ENKEL DESSERT”

  1. Sis 4 februari, 2011 den 17:09 #

    Du glömde att det blir väldans gott att marinera päronen i calvados innan! Gott!!

    • momaskitchen 4 februari, 2011 den 17:36 #

      Såklart! Men jag vet i ärlighetens namn inte om calvan hann ge så mycket smak:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: