HERE I AM BABY

23 Jan

Detta bildspel kräver JavaScript.

Pigga-på-dig

Finaste grannen var förbi med ett pigga- på-dig-paket bestående av kaffe från Zansibar och choklad med havssalt och citron, det är kärlek och omtanke det! Jag har inte varit stans mest skönsjungnandes lärka i veckan som har gått, det har mest varit rossel och gnissel, men nu känner jag mig lite piggare igen.

Jag har fortfarande inte fått ner mina Scotch Bonett frön i jorden. Men jag har till och med börjat drömma om Scotch Bonett, jag drömde att jag var på en gigantisk grönskaksmarknad i London, där de hade alla västindiska frukter och grönsaker man kan tänka sig, det fanns olika sorters pumpa, plantain, gröna kokbananer, christophene, olika sorters mango och massor av annat som jag inte kan namnen på och vart man än tittade så låg det travar av röd, gul och orange Scotch Bonett peppar.

Jag handlade stora påsar fullproppade med Scotch, och min kompis som var med frågade försiktigt om jag var säker på att tullen skulle släppa igenom mig med all Scotch och jag minns att jag tänkte att det kvittade om jag skulle få spendera resten av året på Holloway så skulle jag i alla fall försöka få med mig min peppar hem till Sverige. Besatt?

Nåväl, jag hoppas i alla fall att jag ska ha en jungel av Scotch Bonett på min balkong till sommaren, för det tycker jag att jag är värd.

/Moma

5 svar till “HERE I AM BABY”

 1. LiLo 23 januari, 2011 den 20:28 #

  Det är vad jag kallar heta drömmar!

  Har du några bra ideer på plockmat som kan tillredas en eller två dagar i förväg? Min brorsa som bor i Schwei ringde just, de ska ha vernissage i sitt galleri och behöver väl en tre-fyra olika grejer att bjuda på.

  Våra frön väntar än

  • momaskitchen 23 januari, 2011 den 20:37 #

   Det ska väl vara miniplock som funkar till lite vin, eller? Typ crostini med olika röror, snittar och sånt? När är det? Nu eller lite mer vår?

   • LiLo 23 januari, 2011 den 20:46 #

    lite vin och lite öl och jag tror det är rätt snart, fast där är det ju lite mer vår än här.
    Gärna med lite ”svensk” touch. Crostini, blir inte de mjuka om man gör dom i förväg?
    De brukar köpa med sej tunnbröd och göra rullar, men har inget nu.
    De har såna här tillställningar rätt ofta. Han funderare på nåt man kan göra i plastnubbeglas, Folk är rädda för ”snuvor” sa han…

   • momaskitchen 23 januari, 2011 den 21:11 #

    Jo, de blir mjuka om man ska göra allt i förväg. Jag tänkte mest att man kunde göra rörorna i förväg och lägga upp samma dag. Då vete sjutton vad man kan göra som ska vara helt klart i 1-2 dagar innan… och som ska serveras i glas. Jo, folk är nog rädda för kraxsjukorna som går nu. Fast om man serverar plock med tandpetare i så tror jag det är lugnt, bara man slipper gräva runt alla i samma skål liksom 🙂

    Ceviche kan man göra i ordning i förväg OCH servera i glas. Men jag fundera lite till och så återkommer jag.

 2. LiLo 24 januari, 2011 den 07:49 #

  danke! gapacho tänkte jag lite på..snittar med mjukt lite grövre bröd?

  Jag är också hooked på avocado på mackor, både på hårda och mjuka, mmmm.
  När det gäller knäcke blir det gärna pyramidbröd, wow! De kan baka dom : )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: