MOMA’S URBAN JUNGLE

10 Jan

Tjohoo

Nu har jag beställt hem fröer till årets chilisådd. Jag beställde mina frön på Urban Garden och jag hoppas på en jätteskörd av Scotch Bonnet så att jag kan förse mig själv med Scotch året runt.

Detta beställde jag:

  • Scotch Bonnett Yellow
  • Scotch Bonnett Red
  • Scotch Bonnett Orange
  • Habanero Tobago Seasoning
  • Habanero Chocolate ‘Kongo Black’

-Wish me luck!

/Moma

9 svar to “MOMA’S URBAN JUNGLE”

  1. LiLo 10 januari, 2011 den 10:29 #

    Lycka till!
    Jag letade efter så-jord på ICA igår för jag tänkte sätta mina snart. Jag har fyra eller fem sorter, så vi kanske kan byta grejer senare?
    Har fröerna hemma, så jag minns inte fler än vit habanero just nu!

  2. Hotness 10 januari, 2011 den 11:15 #

    De här beställde jag från US:
    Chili, Hot Peppers – Scotch Bonnet Yellow – 40 Seeds
    SCOTCH BONNET PEPPER 30 SEEDS THESE ARE SCORCHINGLY HOT.

    Vi kan ju byta frön vid tillfälle.

  3. momaskitchen 10 januari, 2011 den 13:06 #

    Lilo & Hotness: Absolut, det kan vi göra 🙂

  4. Tina´s Mat 10 januari, 2011 den 23:05 #

    God Luck! 😀

  5. Lena 11 januari, 2011 den 12:42 #

    Vad är det för extra med Scotch Bonnett?

    • momaskitchen 11 januari, 2011 den 13:06 #

      Du menar vad som är så speciellt med dem? De är själva stommen i det västindiska/karibiska köket. Jämför man med andra pepparfrukter som oftast har mer styrka än smak (även om de inte är särskilt starka) så är Scotch Bonnet mycket fruktig och smakrik, en liten pepparfrukt kan få hela ditt hus att dofta som himlariket. Men, det gäller att passa sig, för de är starka!

      Fast det finns knep att ta till, till exempel att lägga ner en hel pepparfrukt och låta den koka med i grytor/soppor och sedan försiktigt lyfta bort den när rätten nått önskad smak och styrka.

      Jag hoppas jag kommer att få möjlighet att skicka dig någon så du själv får testa.
      Lööv

  6. Ingela 11 januari, 2011 den 22:40 #

    Hej!! Jätte härlig blogg du har! Men gud vad roligt att du odlar olika sorters Habanerosar, men hur gör du då?? I en vanlig kruka i köket?? Växthus??
    Jag blev riktigt sugen själv på att göra det nämligen. Ha det bäst!

    • momaskitchen 12 januari, 2011 den 17:53 #

      Tack!!:-)

      Jag börjar med att så frön i såjord i minikrukor, alternativt tomma mjölkkartonger eller liknande, sedan flyttar jag över dem till mindre krukor och då får de vanlig plantjord (har jag för mig). När det blir varmt åker du ut på balkongen.

      Chili vill inte ha stora krukor till att börja med, de får svårt att rota sig då, eller rötterna växer inte förrän de når krukans kant.

      Kolla lite på mina inlägg som heter ”min köksträdgård”, lite rörigt, men där ser du hur jag gjorde förra året.

      Klart du ska så egen chili, det är jättekul och chilin då köper i affären är jättehårt besprutat så bara därför är det värt att så egen. Men sedan är det kul också, med alldeles egna chilibebisar!

  7. Lena 11 januari, 2011 den 23:42 #

    Det låter spännande!
    Och tack vare att du skrev inlägget kom jag på att jag måste fixa tomatfrön. Just när jag hade hittat vad jag sökte så dog datorn! IGEN!!! 😦
    Nu har sambon legat på knä och fixat och dammsugit och allt vad han gjort. Får se om den nu äntligen fått evigt liv annars ska jag personligen döda den med spikskor!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: