Det är gott att ha något att bita i så här kommer en god och färgglad kålsallad som jag gjorde av en bit rödkål som jag hade i kylen.
Rödkålssallad med linser
- 1/4 dels rödkålshuvud, tunt strimlat (gärna med osthyveln)
- 2 morötter
- 1 dl röda linser som du kokar i buljong och lite vitlök. Sila av och skölj kallt när de är färdiga.
- bladpersilja, hackad
- 0.5 vitlöksklyfta, pressad
- 1.5 tsk dijonsenap
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- nymald svartpeppar
- 0.5 dl vitvin- eller äppelvinäger (eller mer om man vill ha lite bättre zaaang i den)
- 4 msk olivolja
-Blanda allt och låt stå minst tio minuter före servering. Mmm, så gott fräscht och nyttigt!
/Moma
Älskar kålsallad! Låter gott (och matigt) med linser i.