LAMMHALS

5 Jan

Frystömning

Jag hittade även en lammstek och två påsar med andra sorters lammbitar då jag rotade runt i min frys. Jag tror att det är lammhals i ena påsen, men i ärlighetens namn är jag inte jättebäst på namnen på de olika styckningsdelarna. Vad det än må vara så ska jag äta det till middag idag.

Kvällens middag

En gång för typ hundra år sedan åt jag en kött- och couscousrätt där kött och couscous var tillagat tillsammans i ugn, så att couscousen var lite så där halvtorrt, men jättegott. Något sådant vill jag göra idag, en ”all-in-1-pot”. Jag ska testa lite nytt och kanske blicka mot Nordafrika, eller Turkiet…

-Wish me a safe trip!



/Moma

6 svar to “LAMMHALS”

  1. LiLo 5 januari, 2011 den 11:14 #

    Ser ut som en frambog? annars ett lamm med väldigt smaaal hals?

  2. heidi östergren 5 januari, 2011 den 13:59 #

    Lycka till! Det blir säkert supergott.

  3. Pontus 5 januari, 2011 den 14:46 #

    Typ giraff..?

  4. momaskitchen 5 januari, 2011 den 15:40 #

    Hahaha, nä, det är inte giraff, det är lamm! Framben, bakben, hals… who knows?? Men jag tror som Heidi- att det blir supergott! 🙂

  5. LiLo 5 januari, 2011 den 17:25 #

    Jag har just lammbitar i ugnen, med citron och vitlök och buljong.
    Sen den gamle Carl Butlers vitkålsris till det. Du hade ju vitkål?
    Fräs strimlad vitkål ca 15-20 min, lika många hg vitkål som du ska ha ris sen…

    Rör ner ris och tomatpure, nu tog jag även vätskan som lammet gosat i och sen vatten och salt, koka tills det är ganska torrt..

  6. LiLo 5 januari, 2011 den 17:25 #

    Som du ska deciliter ris…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: