KOKA SOPPA PÅ EN SPIK

4 Jan

Back to my roots

Jag är bra på att laga mat på det som finns att tillgå. Nu kanske det inte är någon större sport, för det finns oftast ganska mycket olika saker att tillgå i Moma’s Kitchen då jag har en tendens att bunkra ”bra-att-ha-saker”. Fast på senare tid har jag övergett min matfilosofi lite, att laga enkel och relativ billig mat. Nu ska jag återgå till mina rötter och börja ta vara på det som finns i skåpen och det som är billigt i affären.

Jag ska se hur långt jag kan klara mig (och sonen) på den mat vi har hemma i skåpen, det borde gå månaden ut och jag har satt en budget på 400 kr till att göra extra inköp som till exempel mjölk och grönsaker.

I mitt skafferi finns just nu bland annat:

  • olika sorters ris
  • pasta
  • olika sorters torkade bönor och linser
  • cocosmjölk
  • rapsolja och olivolja
  • hamburgerdressing
  • balsamicovinäger
  • olika sorters mjöl och gryn
  • olika sorters socker
  • sirap
  • ketchup
  • tomatpuré
  • sötmjölk
  • panko ströbröd samt vanligt ströbröd
  • mörk choklad (typ 2.5 kg)
  • bakpulver
  • vaniljsocker
  • 1 limpa nybakat bröd
  • knäckebröd
  • olika sorters rom från Trinidad & Tobago
  • 1 flaska Pol Roger Champagne
  • 2 flaskor Prosecco

I mitt kylskåp finns för tillfället (säkert annat också som jag inte har koll på):

  • 1 liten bit ost
  • lite smör
  • 1.5 l mjölk
  • rökt smörgåsskinka
  • några skivor parmaskinka
  • entrecote
  • gurka
  • 1/4 isbergssallad
  • syrade morötter (testköpte dem, men vet inte riktigt vad man ska äta dem till)
  • potatis
  • sötpotatis
  • vitkål
  • morötter
  • lök
  • vitlök
  • 1 halvledsen avokado
  • Escovitch Pickles
  • fisksås
  • lime
  • olika sorters senap
  • bladpersilja
  • lingonsylt
  • hjortronsylt
  • ägg
  • 1/2 jäst (?)

I min frys finns för tillfället (okej, inte riktigt så mycket is, men nära på):

  • 1 Kungsfisk/uer
  • 2 bitar laxfilé på ca 3-400 g styck
  • 1 kg köttfärs
  • thailändska vårrullar
  • gröna ärtor
  • hjortron (som tillhör syrran)
  • hallon
  • smördegsplattor
  • cocosgrädde
  • frysta örter
  • löjrom
  • lussebullar
  • renskav
  • falukorv
  • 1 fiskfilé (sådan där trist vad den nu heter…)

I mitt kryddskåp finns:

  • Det mesta man kan tänka sig och lite till.

Nog borde jag klara av att fixa mat månaden ut på det jag har samt med en tilläggsbudget på 400 kronor?

/Moma

3 svar to “KOKA SOPPA PÅ EN SPIK”

  1. LiLo 4 januari, 2011 den 10:21 #

    Spännande! Ska bli kul att följa, min första tanke var ju att eftersom jag lätt blir illamående av alkohol, Drick rommen och tappa aptiten så räcker maten jättelänge : (

  2. Lena 5 januari, 2011 den 03:09 #

    Två och ett halv kilo mörk choklad? Entrecote?
    Spännande!
    Stor kram och blöt puss!

    Hur kan du låta bli att dricka upp skumpan?
    Hade jag haft den så hade den inte funnits mer!

    • momaskitchen 5 januari, 2011 den 15:44 #

      Ja, jag vet inte hur jag kunnat låta bli att dricka upp skumpan, men den fick ben och tog sig en tur på nyårsafton, men likt självaste Askungen var den tillbaka strax efter midnatt (orörd), som om den aldrig varit någon annan stans än hemma. Hm, märkliga saker händer i Moma’s Kitchen ibland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: