JULSKINKA

23 Dec

Nu doftar det jul i Moma’s Kitchen

Skinkan är just färdig och står på nedkylning på balkongen enligt tips från bästa svågern. Han är bra han, tjatar alltid om att köttet ska ut ur ugnen långt innan de flesta recept och stektermometrar rekommenderar. Eftersom köttet fortsätter att koka i sin egen värme så stiger temperaturen även fast du tagit ut det ur ugnen, min skinka fortsatte upp några grader trots att jag ställde ut den i minus 15 grader.

Svågern sa ”ta ut skinkan vid 67 grader och ställ med det samma ut den på balkongen på nedkylning och ta in och griljera den då den har svalnat helt”

Sagt  och gjort. Nu ska den griljeras!

Senapsgriljering

  • 1 ägg
  • 3 msk skånsk grovkorning senap
  • 1 tsk socker
  • 3 msk ströbröd

– Blanda ägg, senap och socker och bred blandningen över skinkan, som du först skär bort svålen på, sikta sedan över ströbrödet. Kör i 200 grader tills skinkan får en fin färg.

Jag kokade min skinka inlindad i folie i ugnen på 175 grader.

/Moma

3 svar to “JULSKINKA”

  1. Sis 24 december, 2010 den 01:00 #

    Det må jag säga, ingen dålig svåger! Våran skinka blev såå god, den godaste hittills tror jag. Fyra skinkmackor innan läggdags blev det. Hade nog fått i mig en femte om jag inte fått smäll på fingrana ”den ska ju räcka imorgon också” (med gnällig röst). Snåljåp!

    God jul!

  2. Lena 24 december, 2010 den 03:24 #

    Du är bäst men min skinka är bättre (för oss) än din 😉
    löööööööööööööööööööööööööööööööv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: