Vitamin-boost
Thai-soppa är fräscht och gott och hur mätt man blir beror på vad man stoppar i den, nedan finns förslag men du har såklart i det du tycker om. Jag gillar det sötsyrliga från lime och fisksås samt bettet från chilin, som är typiskt för det thailändska köket.
- 1/2 gul lök, tunt skivad
- 1 bit chili
- 4 msk fisksås
- 1/2 tsk salt
- koriander
- basilika
- 1 tomat, i småbitar
- en liten bit fänkål
- 1/2 morot, slantad
- 2 klyftor vitlök, bankad
- 2 kycklingfiléer, strimlade
- juicen från en halv lime
- salt
- 1 liter vatten
-Koka upp allt, utom kycklingfilén, och låt småputtra ca 10 minuter. Tillsätt kycklingfilén och låt den sjuda i ca 10 minuter. Sila av och lägg kycklingen åt sidan.
Koka upp buljongen igen och tillsätt grönsaker och nudlar.
- 1/2 broccolistånd, i mindre buketter
- 1 morot, slantad
- 1 näve babyspenat
- salladslök
- 2 portioner med nudlar
- 1 näve färska böngroddar
-Toppa med koriander och basilika och smaka av med mer fisksås!
/Moma
Kommentera