THAI-SOPPA

20 Dec

Vitamin-boost

Thai-soppa är fräscht och gott och hur mätt man blir beror på vad man stoppar i den, nedan finns förslag men du har såklart i det du tycker om. Jag gillar det sötsyrliga från lime och fisksås samt bettet från chilin, som är typiskt för det thailändska köket.

  • 1/2 gul lök, tunt skivad
  • 1 bit chili
  • 4 msk fisksås
  • 1/2 tsk salt
  • koriander
  • basilika
  • 1 tomat, i småbitar
  • en liten bit fänkål
  • 1/2 morot, slantad
  • 2 klyftor vitlök, bankad
  • 2 kycklingfiléer, strimlade
  • juicen från en halv lime
  • salt
  • 1 liter vatten

-Koka upp allt, utom kycklingfilén, och låt småputtra ca 10 minuter. Tillsätt kycklingfilén och låt den sjuda i ca 10 minuter. Sila av och lägg kycklingen åt sidan.

Koka upp buljongen igen och tillsätt grönsaker och nudlar.

  • 1/2 broccolistånd, i mindre buketter
  • 1 morot, slantad
  • 1 näve babyspenat
  • salladslök
  • 2 portioner med nudlar
  • 1 näve färska böngroddar

-Toppa med koriander och basilika och smaka av med mer fisksås!

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: