Förberedelse
Ni har den torkade frukten badat i rom och sherry i cirka en vecka (enligt gammal tradition ska rombadet tappas upp en månad före bakdagen). Idag åkte den ner i mixern och blev till en frukt- och romsmet. I morgon ska det bakas Black Cake! Formarna är klädda och klara, smöret står framme och mandeln är skållad och skalad i väntan på morgondagens bak.
Mer förberedelse
Jag gillar det här med långpul, det är mysigt att göra lite i taget. Det känns lite som att ha en långväga gäst på tillfälligt besök till julen, det ska matas lite och klappas och röras men det är bara trevligt och när julen är slut är hon likaså, precis som det ska vara.
Mixa den fulla frukten
Frukten körs till slät massa, även mandeln får sitt
Frukt- och romsmeten kläs i plastfilm så att inte godsakerna dunstar över natten
Formar kläs i bakplåtspapper
Fint och förberett för morgondagens julbak, smöret får stå framme över natten så är det mjukt till bakdagen
– God natt!
/Moma
Ok, och NÄR får jag min???
Men jisses, jag räknar till sex 1,5L formar(?)..! Det blir ju massa massor gott ju! 🙂
*svimmar, bonk*
Hotness:Kanske jultomten har något gott i sitt paket till dig i år?!
Spisat: Njae, du kan resa dig upp igen, för jag vet faktiskt inte hur många formar det kommer att gå åt och jag tror bara att de rymmer en knapp liter. Men det blir ju fler än två i alla fall, so they better be good!
*Phew* Sätter mig upp och dammar av axlarna 😉
🙂
”*svimmar, bonk*” hahahaha
Gott!