Varm Choklad

13 Dec

Romchoklad

Nu vart det svinkallt igen och vad passar då bättre än att krypa upp i soffan med lite värmande dryck? Här kommer ett recept på Konditori Vetekattens varma choklad, gjord på Valrhonas godaste choklad; Pur Caraibe och mörk rom (såklart).

Ingredienser:
300 g mjölk
• 100 g grädde
• 75 g choklad, Valrhonas Pur Caraibe
• 8 g mörk rom
• 1/3 apelsin, saften av
• 1/4 citron, saften av
• 1 stjärnanis
• 1/2 vaniljstång
• 1 liten bit kanel

Gör så här:

Värm alla ingredienser utom choklad och rom och låt det dra i 10 – 15 min. Hacka chokladen och lägg den i en bunke och häll över den varma mjölkblandningen. När chokladen är helt smält värmer du upp drycken igen och sedan silar du av blandningen och tillsätter rom.

-Servera chokladen varm i små glas, mumma!

/Moma

6 svar to “Varm Choklad”

  1. LiLo 13 december, 2010 den 12:56 #

    Verkar underbart gott, men VÄGA rom???

    • momaskitchen 13 december, 2010 den 16:28 #

      Jorå, nästan alla bagerirecept ser ut så 🙂

  2. Sis 13 december, 2010 den 22:59 #

    Undrar lite varför inte apelsin- o citronjosen ska vägas när den andra vätskan ska det?

  3. Sis 13 december, 2010 den 23:00 #

    Glömde bort att skriva att det låter grymt gott!! 🙂

  4. momaskitchen 14 december, 2010 den 16:09 #

    Jag vet inte riktigt men jag kan tänka mig att de har gett ut recept som ska vara anpassat för hemmabruk och att de tänkte att det kanske är enklast att relatera till delar av apelsin och citron och att det funkar bra när man gör i mindre mängder till skillnad mot om man ska göra stora satser.

    I restaurang och dyligt använder man ju oftast våg till alla ingredienser, då är det bara att väga och nollställa mellan varje ingrediens. Men alla har ju inte våg hemma varför mått oftast anges i dl osv, men det blir för osäkert när man ska mäta större kvantiteter.

    Klart som korvspad..? 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Choooklad « - 30 november, 2012

    […] lagt O’Boyen på hyllan för länge sedan händer det att jag dricker varm choklad. Ibland med en skvätt rom i, ibland med en klick vispgrädde men alltid på bra choklad som jag smälter i varm mjölk […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: