Romchoklad
Nu vart det svinkallt igen och vad passar då bättre än att krypa upp i soffan med lite värmande dryck? Här kommer ett recept på Konditori Vetekattens varma choklad, gjord på Valrhonas godaste choklad; Pur Caraibe och mörk rom (såklart).
Ingredienser:
• 300 g mjölk
• 100 g grädde
• 75 g choklad, Valrhonas Pur Caraibe
• 8 g mörk rom
• 1/3 apelsin, saften av
• 1/4 citron, saften av
• 1 stjärnanis
• 1/2 vaniljstång
• 1 liten bit kanel
Gör så här:
Värm alla ingredienser utom choklad och rom och låt det dra i 10 – 15 min. Hacka chokladen och lägg den i en bunke och häll över den varma mjölkblandningen. När chokladen är helt smält värmer du upp drycken igen och sedan silar du av blandningen och tillsätter rom.
-Servera chokladen varm i små glas, mumma!
/Moma
Verkar underbart gott, men VÄGA rom???
Jorå, nästan alla bagerirecept ser ut så 🙂
Undrar lite varför inte apelsin- o citronjosen ska vägas när den andra vätskan ska det?
Glömde bort att skriva att det låter grymt gott!! 🙂
Jag vet inte riktigt men jag kan tänka mig att de har gett ut recept som ska vara anpassat för hemmabruk och att de tänkte att det kanske är enklast att relatera till delar av apelsin och citron och att det funkar bra när man gör i mindre mängder till skillnad mot om man ska göra stora satser.
I restaurang och dyligt använder man ju oftast våg till alla ingredienser, då är det bara att väga och nollställa mellan varje ingrediens. Men alla har ju inte våg hemma varför mått oftast anges i dl osv, men det blir för osäkert när man ska mäta större kvantiteter.
Klart som korvspad..? 🙂